Όταν ξεκίναγαν τα ’90s η Warp ήταν συνώνυμο της πρωτοπορίας και ο Mark Bell έκανε τον ήχο του Leeds την πιο καυτή χορευτική μουσική εκείνης της εποχής. Μουσική για κλαμπ, αλλά για ανθρώπους με υψηλότερο IQ από όσους χτυπιούνταν με τις χαντνκορίλες. Το Frequencies ήταν και παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής και μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες της Warp. Έβγαλε bleep επιτυχίες σαν το LFO, το Nocturne, το Simon from Sydney

http://youtu.be/PGDTTiBvYW0

Το Freak από το δεύτερο άλμπουμ του

Ο Mark Bell ήταν ένας παραγωγός που άλλαξε πολύ τον ήχο της Bjork στους δίσκους και τις συναυλίες της από το Homogenic και μετά και στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν στην σκηνή κάνοντας μαγικά με τα ηλεκτρονικά του [ασχέτως αν πέρασαν σε δεύτερη μοίρα με τον άθλιο ήχο της συναυλίας. Είχα δει την ίδια ακριβώς συναυλία στο Melt festival και είχε μεγαλουργήσει].

Το 2000 είχε συνεργαστεί στο ομώνυμο άλμπουμ των Deltron 3030 και 2001 στο Exciter των Depeche Mode.

«Ο Mark Bell πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα από επιπλοκές σε μια επέμβαση» όπως ανέφερε ο Black Dog στο twitter νωρίτερα και επιβεβαίωσε στο site της η Warp.

spaceape

Η αγγλική ηλεκτρονική σκηνή θρήνησε πριν από μερικές μέρες την απώλεια ενός άλλου πολύ σημαντικού μέλους της και βασικού συνεργάτη της Hyperdub, του Spaceape λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το EP του Kode 9 που συμμετέχει. Ήταν συνεργάτης του από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η εταιρία με το Sign of the dub και μετά με το πρώτο άλμπουμ του Memories of the Future και το πιο πρόσφατο Black Sun. Συνεργάστηκε επίσης με τον The Bug.

don’t harass me for not be hearing correct
I only want to slide my arm ’round your neck

Με αυτούς τους στίχους εμφανίστηκε και στο πρώτο άλμπουμ του Kode 9 και στο πρώτο άλμπουμ του Burial με διαφορετικό τίτλο. Και στα δυο οι στίχοι ήταν ακριβώς οι ίδιοι:

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag