1) Άσχημοι και όμορφοι άντρες, με άσχημες και όμορφες γυναίκες

Τι υποτίθεται ότι συμβαίνει μεταξύ τους;

asximoi-kai-omorfoi

2) Akathisia

Μας ρωτούσαν αν την έχουμε οι μεγάλοι όταν ήμασταν μικροί και αεικίνητοι, όμως υπάρχει στ’ αλήθεια, και είναι πολύ δυσάρεστο σύνδρομο.

Απ’ την Wikipedia: Ακαθησία, (από το ελληνικό καθίζειν – να κάθεσαι, α- εκφράζει την άρνηση ή την απουσία) είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από δυσάρεστα συναισθήματα εσωτερικής ανησυχίας που εκφράζει την ανικανότητα κάποιου να κάθεται ή να παραμένει ακίνητος.

Ο όρος επινοήθηκε από τον Τσέχο νευροψυχίατρο Ladislav Haskovec (1866–1944), ο οποίος περιέγραψε το φαινόμενο το 1901.

Τα αντιψυχωσικά (γνωστά και ως νευροληπτικά) μπορούν να προκαλέσουν ακαθησία. Άλλα γνωστά αίτια ακαθησίας είναι οι παρενέργειες συγκεκριμένων φαρμάκων και σωματικών εθιστικών φαρμάκων.

Θεραπεία

Η ακαθησία είναι απόλυτα αναστρέψιμη και συνήθως υποχωρεί όταν ο αιτιολογικός παράγοντας έχει προσδιοριστεί. Εκθέσεις και μελέτες προτείνουν ότι  οι βενζοδιαζεπίνες, η προπανολόλη, και τα αντιχολινεργικά μπορούν να βοηθήσουν να θεραπευτεί το σύνδρομο αλλά είναι ελάχιστα αποτελεσματικά για την χρόνια ακαθησία. Ο Taylor και άλλοι κατάφεραν να την καταπολεμήσουν μειώνοντας τη δόση αντιψυχωσικών φαρμάκων σαν αρχική απάντηση σε εθισμένους στα ναρκωτικά ασθενείς. Για να μειώσουν το ρίσκο της πρόκλησης ακαθησίας από αντιψυχωσικά, οι ειδικοί προτείνουν στον ασθενή να είναι συντηρητικός όσο αυξάνει τις δόσεις.

Εάν ο ασθενής αντιμετωπίζει ακαθησία εξαιτίας προσπάθειας αποτοξίνωσης από τα οπιοειδή, με την μικρή δόση οπιοειδούς (π.χ. μορφίνη, φαιντανύλη, μεθαδόνη, οξυκωδόνη) μπορεί να απαλειφθεί από αυτά μια για πάντα. Μια μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη Β6 είναι αποτελεσματική στη θεραπεία νευροληπτικά επαγομένης ακαθησίας.

3) Ο πιο συναρπαστικός λογοτεχνικός / ακαδημαϊκός / δημοσιογραφικός / φιλοσοφικός καβγάς.

Αν έχεις ώρα για να τον διαβάσεις.

4) Χαζά χαζά το ποσοστό είναι σοκαριστικό

χαζά-χαζά το ποσοστό είναι σοκα ριστικό

We rule! [via Λυδία]

5) Γκέι για τον Τζόνι Ντεπ

6) Ο Ίαν Μακ Κέλλεν υπήρξε κάποτε

ianmckellen neos

νέος..

 

Άρης Δημοκίδης