Οk, τον Superman τον έχουμε δει στην τηλεόραση από teenager μέχρι παντρεμένο. Τα τελευταία χρόνια είδαμε και τον Green Arrow, αλλά και άλλους superheroes της Marvel και της DC που κάνουν το πέρασμά τους στο Arrow, στο Smallville και πρόσφατα στο Agents of S.H.I.E.L.D. Φέτος όμως το φθινόπωρο θα κονταροχτυπηθούν στην μικρή οθόνη δύο μεγάλοι ήρωες της DC, ο Flash με τον Batman.  

Ο Flash έρχεται από την CW με τον τίτλο “The Flash” και πρωταγωνιστή τον 24χρόνο Grant Gustin, που έχουμε ξαναδεί στις σειρές 90210 και Glee. Η επίσημη πρεμιέρα της σειράς είναι στις 7 Οκτωβρίου αν και το πρώτο επεισόδιο ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Η σειρά ξεκινάει με τον Barry Allen (aka Flash), μικρό να γίνεται μάρτυρας του θανάτου της μητέρας του από κάτι υπερφυσικό, για τον οποίο όμως θάνατο η αστυνομία κατηγόρησε τον πατέρα του (τον οποίο ενσαρκώνει ο John Wesley Shipp, ο ηθοποιός που έπαιζε τον Flash στην σειρά του 1990). Μεγαλώνοντας ο Barry εργάζεται σε ένα εγκληματολογικό εργαστήριο όταν σε ένα τραγικό ατύχημα τον χτυπάει μια αστραπή και πέφτει σε κόμμα. Ξυπνώντας από το κόμμα 9 μήνες αργότερα, ανακαλύπτει ότι έχει αποκτήσει υπερδυνάμεις, έτσι φοράει την κόκκινη στολή και γίνεται ο άνθρωπος αστραπή.

gotham (3) flashgotham flash-2014-costume-620x350 Constantine TV Series

Η σειρά Gotham από την άλλη, μας δείχνει μια διεφθαρμένη και σκοτεινή Gotham City πριν από την ύπαρξη του Batman, όταν ο μικρός Bruce Wayne βλέπει τους γονείς του να πεθαίνουν πάνω σε μία ληστεία. Και κάπως έτσι ανορθόδοξα γίνεται η πρώτη του γνωριμία με τον νεαρό τότε ντετέκτιβ James Gordon. Παρότι η σειρά μας δείχνει απ’ το πρώτο κιόλας επεισόδιο χαρακτήρες όπως ο Πιγκουίνος, η Catwoman, και η Poison Ivy, είναι ένα prequel της ιστορίας του Batman, που εστιάζει στην ζωή του Gordon.

Στον ρόλο του ντετέκτιβ Gordon βλέπουμε τον Ben McKenzie του O.C. ενώ ο 13χρόνος David Mezouz κάνει τον Bruce Wayne (δυστυχώς χωρίς batcave, batmobile και χωρίς νυχτερίδες). Το pilot του Gotham έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα από την Fox και η βαθμολογία του στο Imdb έφτασε το 8,5.

Κι επειδή οι ήρωες της DC θα έχουν την τιμητική τους την χρονιά 2014 – 2015, η NBC θα μας φέρει στις οθόνες μας έναν ακόμα ήρωα, τον John Constantine. Ο Constantine έγινε γνωστός από την ομώνυμη ταινία του 2005 με τον Keanu Reeves, σαν έναν dark ντετέκτιβ υπερφυσικών φαινομένων, ο οποίος έχει αρχίσει να χάνει την πίστη του στα θεία. Στην σειρά που κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου, στον ρόλο του Constantine θα δούμε τον Άγγλο ηθοποιό Matt Ryan.

Όλοι οι παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν την σειρά Arrow που μπαίνει τώρα στην 3ή χρονιά της. Για τους λάτρεις λοιπόν των κόμικ της DC, φέτος το φθινόπωρο θα βρέξει υπερήρωες… And may the best superhero win.

gotham-flash-contantine-arrow-01 gotham nbc-constantine-key-art-2 batman1-master675 102 john-constantine-reveal

Κείμενο: Εβίτα Μαντζαβίνου