Πρωί Δευτέρας στην Ερμού, εκεί που περπατάω αμέριμνη, μπαίνει μπροστά μου ένας τεράστιος μπάτσος, με σταματάει και μου λέει «μην φοβάσαι, θέλω να παίξουμε ένα παιχνίδι. Αν βρω τι είναι τα παπούτσια σου, τι θα μου δώσεις;». Κόκκαλο εγώ. «Είναι Casadei του 2001», συνεχίζει αυτός, «το βρήκα;». «Πράγματι», ψελλίζω και κουνάω το κεφάλι μου απορημένη. Γελάει χαρούμενος και κάνει μια κίνηση στον αέρα σαν να πιάνει πουλί. «Είμαι καλός, εεεεε;». Δεν ξέρω τι να πω, του λέω «φοβήθηκα να μην μου κόψετε κλήση», «Κλήση;», λέει αυτός, «μπα, μόνο στις κακόγουστες».

Πώς ξέρεις από παπούτσια;» τον ρωτάω πραγματικά εντυπωσιασμένη και τότε, μεγαλειωδώς, βγάζει τον γεμιστήρα του και μου δείχνει μια φωτογραφία μοντέλου που έχει κολλημένη πάνω του. Εκεί βγάζω ένα επιφώνημα. Τον κοιτάζω και αναρωτιέμαι αν πράγματι είναι μπάτσος ή κανένας που έχει μασκαρευτεί με την στολή, αν είναι καμιά τηλεοπτική φάρσα. Έχει όλον τον εξοπλισμό και δίπλα του μια μηχανάρα. «Θα μου εξηγήσεις;», τον ρωτάω κι αυτός μου λέει «ήμουν στυλίστας πριν μπω στο σώμα και μάλιστα από τους καλούς. Τις βαρέθηκα όμως τις μοδίτσες, τώρα προτιμώ να κάνω περιπολίες και να δίνω και καμιά στυλιστική συμβουλή όταν έχω κέφι. «Μπράβο σου, πάντως, δεν το έχεις απλώς, έχεις και το ύφος ότι το έχεις». Και τότε, δεύτερη μεγάλη στιγμή, βγάζει το κινητό του και μου δείχνει όλα τα must της εποχής, έτσι όπως τα έχει εκείνος ξεδιαλύνει από τις πρόσφατες κολεξιόν.

«Μ’ αρέσει να είμαι ενημερωμένος και να μεταδίδω την γνώση μου στον κόσμο», μου λέει. «Δεν κόβω μόνο κλήσεις επειδή μπήκες στον δακτύλιο, αλλά θα σου πω ότι καλό θα ήταν να φορούσες μια μαύρη τουίν και ότι η φούστα σου θα ήταν καλό να’ ναι σε γραμμή άλφα. Σε όποιες μου βγάλουν κάτι, όχι σε όλες».

batsos1 batsos2

Κείμενο-Φωτογραφία: Τζούλη Αγοράκη

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag