Το Black Kordatian είναι ένα φεστιβάλ σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο του κέντρου της Αθήνας, την Μαυροκορδάτου. Μια φορά το χρόνο οι καταστηματάρχες της Μαυροκορδάτου ανοίγουν τα μαγαζιά τους και οργανώνουν ένα ολοήμερο block πάρτι με μουσική, τέχνη, μπαζάρ και διάφορα event.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν η γειτονιά είχε υποβαθμιστεί τραγικά, σε σημείο που ο πεζόδρομος είχε γίνει σημείο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, καθώς και υπαίθρια τουαλέτα αστέγων. Οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου δημιούργησαν το πρώτο Black Kordatian με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την ανάδειξη του πεζόδρομου, ο οποίος αν και πάρα πολύ όμορφος και σε στρατηγικό σημείο (δίπλα στους σταθμούς Ομόνοια και Πανεπιστήμιο) παρέμενε άγνωστος στο ευρύ κοινό.

komma bar 2 komma bar 1 komma 8 komma 7 komma 6

Αυτό το Σάββατο θα γίνει το τρίτο και μεγαλύτερο Black Kordatian. Τέσσερα διαφορετικά συγκροτήματα: οι Blue Side Band, Duoyu, Matchin’ Punchies και Illusion, θα παίζουν μουσική στον πεζόδρομο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Hip designers της πόλης θα στήσουν τους πάγκους τους και θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ ρούχων, αξεσουάρ και vintage αντικειμένων.

Στις κολόνες του πεζόδρομου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από τον Κ. Φάσσα και θα γίνουν βιντεοπροβολές στα στόρια των κλειστών μαγαζιών με τη μέθοδο του projection mapping. Street artists θα βάψουν επιλεγμένα σημεία του πεζόδρομου που έχουν πάρει την απαιτούμενη άδεια. Η ΜΚΟ BabyFeat θα είναι στον πεζόδρομο από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 για να φτιάξει την πιο πολύχρωμη γιρλάντα του κόσμου από ανακυκλώσιμα παιδικά υλικά. Στο τέλος, και μετά την ολοκλήρωση όλων των άλλων event, θα ακολουθήσει after party στο εσωτερικό του Komma Βar με τους Bad Spencer, Νikolas Gale, Λατέρνατιβ και ΛεGirlz.

komma bar 3 komma 5

Η συμμετοχή στο μπαζάρ είναι δωρεάν και υπάρχει ακόμα χώρος.

Mini Festival. Black Kordatian ΙΙΙ, ολοήμερο φεστιβάλ στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου, 31/5, 15:00. Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα, 6949 190423. Διοργάνωση Komma bar.

https://www.facebook.com/kommabar

https://www.facebook.com/events/310361772455331/?ref_newsfeed_story_type=regular

ΖΝ