Το νέο άλμπουμ του Aphex Twin είναι από αυτά που έχουν διαφημιστεί περισσότερο τον τελευταίο καιρό, μέχρι αηδίας, και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ίδια τη μουσική [που έχει περάσει εδώ και καιρό σε δεύτερη μοίρα] έχει η τιμή που πουλιέται η σπέσιαλ έκδοση –στο εξωφρενικό ποσό των 250 λιρών-, ο τρόπος που μπορεί κανείς να αποκτήσει μία κόπια [λαβαίνοντας μέρος σε λοταρία], τα μυστικά event σε πόλεις του κόσμου για προακρόαση ή όλη η μυθολογία που συνοδεύει το πρόμο της κυκλοφορίας. Ο Richard D. James το ξέρει καλά το παιχνίδι των μέσων και έχει μάθει πια πώς να πουλάει ακριβά τον εαυτό του.

Το πρώτο ηχητικό δείγμα είναι αυτό το μάλλον αδιάφορο κομμάτι σαν αυτά που έβγαζε κάποτε με το κιλό, το οποίο ανοίγει το άλμπουμ. Δεν είναι κακό, αλλά δεν δικαιολογεί και τόσο θόρυβο. Ας είναι αυτό το χειρότερο του δίσκου.

Peaking Lights – Breakdown

Δες εδώ τι ψύχωση έπαθε η τραγουδίστρια των Peaking Lights με το κινητό. Το τραγούδι είναι για άλλη μια φορά συμπαθητικό. Και τα δύο δείγματα του άλμπουμ ‘Cosmic Logic’ που βγαίνει στις 6 Οκτωβρίου είναι ενθαρρυντικά για ένα πολύ καλό δίσκο.

King Tuff – Danger in the Dark

Ένα garage-surf-o-hip hop μίγμα του King Tuff που θυμίζει λίγο το ξεκίνημα του Beck. Τον κυκλοφορεί η Sub Pop.

Glass Animals – Hazey

Mainstream pop από τέσσερες αγγλόφατσες που δεν είναι καθόλου κακή. Αυτό είναι το τρίτο single τους και μάλλον το καλύτερο.

glass-animals-3

Έχει και δείγμα του χορού fletching ή stretching bones ή bones breaking, όπως κι αν τον λένε, που δεν είναι και για όλους αλλά τον βλέπεις όλο και πιο συχνά τελευταία. Εδώ είναι ένα πιο ολοκληρωμένο δείγμα [του χορού]:

Karen Harding – Say Something

Ένα πολύ ωραίο ’90s house-o- soul τραγούδι που το έχει κάνει ακόμα καλύτερο ο Wookie εδώ.

TOPS – Way To Be Loved

Τώρα αυτό δεν είναι ένα κομμάτι που αξίζει να προσέξεις, αλλά το βίντεο έγινε viral επειδή δείχνει τα α@@ίδια του Mac DeMarco. Τα βλέπεις αστραπιαία στο 1.47, αλλά αν βαριέσαι να ψάχνεις, η σκηνή είναι αυτή.

Capture