Όταν ήταν 10 χρονών ήθελε να γίνει κτηνίατρος επειδή αγαπούσε τα ζώα. Αργότερα κατάλαβε ότι η μόνη σχολή κτηνιατρικής ήταν στην Liege, έτσι κατέληξε στην ιατρική, επειδή δεν ήθελε να αφήσει τις Βρυξέλες. Σπούδασε για 7 χρόνια και πέντε ακόμα για να ειδικευτεί στην ιατροδικαστική. Υπάρχουν μόνο τρεις ιατροδικαστές στις Βρυξέλες και σε πέντε χρόνια από τώρα ο επικεφαλής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο St-Luc όπου δουλεύει ο Gregory θα πάρει σύνταξη. Αυτός είναι κι ο λόγος που κάνει αυτή τη στιγμή ένα μεταπτυχιακό στην καρδιολογία για να μπορέσει να πάρει προαγωγή και να αναλάβει το ιατροδικαστικό. Εκτός από αυτοψίες κάνει επίσης τεστ DNA.

Schmit-Clarika 01 Schmit-Clarika 02 Schmit-Clarika 03«Μετακόμισα στην Ελβετία για να δουλέψω σ’ ένα νοσοκομείο εκεί πέρα, αλλά αποφάσισα να επιστρέψω δυο χρόνια μετά. Δεν είχαμε σχεδόν καθόλου περιστατικά φόνων ή αυτοκτονιών, μόνο ηλικιωμένοι άνθρωποι πέθαιναν. Ήταν βαρετά.”

Schmit-Clarika 04 Schmit-Clarika 05 Schmit-Clarika 06 Schmit-Clarika 07

Άρχισε να δουλεύει στο «Chez Maman» πριν από έξι χρόνια σαν μπάρμαν και τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει εκεί σαν drag queen. Την πρώτη φορά που εμφανίστηκε ζωντανά τραγούδησε πλέι μπακ το «Les garçons dans les vestiaires» και συστήθηκε ως Clarika (το όνομα της τραγουδίστριας που είπε αρχικά το τραγούδι) και τελικά το όνομα αυτό του έμεινε. Του αρέσει να δουλεύει στο καμπαρέ. Επειδή δουλεύει τόσες πολλές ώρες στο νοσοκομείο είναι ένας τρόπος να έχει κοινωνική ζωή στην gay σκηνή. Όταν ήταν 18 μίλησε στους γονείς του για την σεξουαλικότητά του. Τον υποστήριξαν και τον κατάλαβαν και τον δέχτηκαν όπως είναι. Όλοι στο περιβάλλον του ξέρει ποιος είναι στα αλήθεια, συνάδελφοι, φίλοι και οικογένεια ξέρουν για τη δεύτερη δουλειά του και τον έχουν δει να κάνει σόου. Όταν δουλεύει στο «Chez Maman» όλοι τον φωνάζουν με το άλλο όνομα του, το καλλιτεχνικό, και αναφέρονται σε αυτόν στο θηλυκό γένος, ακόμα και όταν δεν είναι ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Δεν τον πειράζει καθόλου, «το προτιμάω», λέει «έτσι όταν γνωρίζω κάποιον, αν ακούσει να με φωνάζουν Clarika θα καταλάβει αμέσως τι κάνω. Αν μείνει, ξέρω ότι δεν έχει πρόβλημα. Γλιτώνω από το χρόνο που θα σπαταλούσα για να πρέπει να εξηγώ τι κάνω…».

Schmit-Clarika 08 Schmit-Clarika 09 Schmit-Clarika 10 Schmit-Clarika 11 Schmit-Clarika 12 Schmit-Clarika 13 Schmit-Clarika 14 Schmit-Clarika 15«Δεν μου αρέσει γενικά το crossdressing, μ’ αρέσει που είμαι άντρας. Είναι απλά μια δουλειά, το κάνω για πλάκα. Για μένα, είναι ακριβώς το ίδιο όπως όταν κάποιος ντύνεται σαν κλόουν για να ψυχαγωγήσει τον κόσμο. Εγώ απλά ντύνομαι σαν γυναίκα για να τον ψυχαγωγήσω.»

Schmit-Clarika 16 Schmit-Clarika 17 Schmit-Clarika 18 Schmit-Clarika 19 Schmit-Clarika 20 Schmit-Clarika 21 Schmit-Clarika 22

Κείμενο και φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος.