Να φέρνει τον κόσμο πάνω-κάτω, να μυρίζει τις μυρωδιές του, να αφήνει τα ίχνη του, να μπλέκει σε περιπέτειες, να ανακαλύπτει παλιούς και φρέσκους πολιτισμούς. Ναι αυτό είναι το ΟΞΥΓΟΝΟ του, η περιέργεια (η οποία σκοτώνει που και που και καμιά γάτα).

Το περπάτημα του σκέτη χορογραφία. Θα μπορούσε να είναι ο “Βαγγέλης” του Φοίβου Δεληβοριά («Στο Κολωνάκι είναι ένας σκύλος, ο Βαγγέλης/ που τελευταία μόνο εμένα ακολουθεί/ όλο τον διώχνω, του φωνάζω, λέω «τι θέλεις»/ μου λέει «βυθίζεσαι στον βίο που λες πως θέλεις»/ και με κοιτάζει, και με κοιτάζει/ όπως κοιτούσες κάποτε εσύ»).

+ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú +ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú8 +ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú7 +ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú6

Το όνομα του (ΕΜΟ) προήλθε από τη φράτζα που σκεπάζει τα μάτια του και από τον συναισθηματικό(emotional) του χαρακτήρα. Ο ΕΜΟ καταλαβαίνει, αισθάνεται και παρατηρεί το σήμερα δίνοντας στις φωτογραφίες του μια άλλη οπτική ματιά.

Του αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να γνωρίζει νέα μέρη. Να συναντά νέους ανθρώπους και να κουνάει την ουρά του μόλις του δει. Ο καλύτερος φίλος του Κωστή Ζαφειράκη (και του ανθρώπου) κάνει νάζια μπροστά στο φακό και μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της χώρας.

H ιδέα ξεκίνησε απλά. Μερικές φωτογραφίες, που τελικά κάτι έχουν να δείξουν. Ο EMO ζει την καθημερινότητα. Ανησυχεί και καταλαβαίνει. Ζει στην Ελλάδα του σήμερα και αυτό αποτυπώνεται στη φωτογραφική έκθεση.

Δεν είναι απλά ένα σκωτσέζικο τεριέ. Είναι τα μάτια ένος παρατηρητή της καθημερινότητας. Μπορεί να μη μιλάει αλλά σίγουρα καταλαβαίνει πολλά περισσότερα.

Η καρτοποσταλική έκθεση του ΕΜΟ, θα ταξιδέψει στις Πρέσπες, στη Βέροια, στη Μυτιλήνη, στην Έδεσσα και αλλού.
Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ΕΜΟ θα γίνει από τις 7 Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαρτίου στο MAKE (D.I.Y. Community), Μητροπόλεως 110.

+ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú5 +ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú4 +ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú2 +ò+£+ƒ +ƒ +ñ+æ+P+Ö+ö+Ö+¬+ñ+ù+ú_cover

Κωστής Ζαφειράκης (WHO IS WHO)
Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Όνειρο του να γίνει δικηγόρος, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημεριδά ήταν τα καθημερινά του πράγματα που έπρεπε να βάλει σε μια σειρά. Έχει έναν αγαπημένο σκύλο, τον ΕΜΟ. Όνειρο του πλέον να μπορέσει να ξαναδημιουργήσει την εκπομπή ΟΞΥΓΟΝΟ.
Είναι σαββατογεννημένος, χορτοφάγος και καλοκαιριάτικος.

Για ένα Σαββατοκύριακο οι BrainProducedMusic κάνουν guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.