Η πολυτάλαντη PJ «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Λονδίνου τον ερχόμενο Οκτώβρη. Η PJ, η οποία έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη γλυπτική αλλά και το θέατρο, ετοιμάζεται να εκδόσει -σε συνεργασία με τον Seamus Murphy- το πρώτο βιβλίο με φωτογραφίες (τραβηγμένες από εκείνη) και ποιήματά της, όλα εμπνευσμένα από την περιπλάνησή της στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο. Ο Seamus Murphy, γνωστός Ιρλανδός κινηματογραφιστής, είναι ο ιθύνων νους πίσω από τα περισσότερα κλιπ του τελευταίου δίσκου της PJ (βλ. «Let England Shake»).

«Το να συγκεντρώσω απλώς πληροφορίες, απήχε πολύ από αυτό που ήθελα να κάνω. Από αυτό που ζητούσα. Ήθελα μυρίσω τον αέρα, να νιώσω το έδαφος, να γνωρίσω από κοντά τους ανθρώπους των χωρών που με είχαν συναρπάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά η PJ Harvey, η οποία θα απαγγείλει ποιήματά της αλλά και θα παρουσιάσει μέρος της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηχογραφήσεις έγιναν live, στo Somerset House του Λονδίνου. Ένα από τα κομμάτια φέρει τον τίτλο «Near the Memorials to Vietnam and Lincoln».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Murphy είχε αναφέρει σχετικά με τη συνεργασία τους: «Όταν η PJ είδε τη δουλειά μου, μου είπε πόσο πολύ την άγγιξαν αυτές οι εικόνες – και, κυρίως, το γεγονός ότι ενώ ήταν τραβηγμένες σε περίοδο πολέμου (στο Αφγανιστάν), ήταν όλες τους «ήσυχες». Ήταν κάπως πιο προσωπικές. Έλεγαν μια ιστορία».

Τα εισιτήρια της πολυαναμενόμενης εμφάνισής της θα τα βρεις εδώ (καταραμένο κάπιταλ κοντρόλ).