Οι Wedding Singers παίζουν ζωντανά και ξεσηκώνουν με τις διασκευές τους εδώ και πέντε χρόνια αλλά δεν είχαν τολμήσει ποτέ να ηχογραφήσουν κάποιο κομμάτι. Το HotSteppah vs Insane είναι το πρώτο τους ηχογραφημένο κομμάτι σε παραγωγή του Δημήτρη Λίλη, μίξη του Sillyboy την και σε μάστερινγκ του Νεοϋρκέζου Alan Douches (που έχει δουλέψει με LCD Soundsystem, Sufjan Stevens). Γράφτηκε αναλογικά και για τα ρυθμικά μέρη χρησιμοποιήθηκε μπομπίνα για να αναβιώσει η 70’s funk-soul και old school hip hop αίσθηση που είχαν τα παλιά κομμάτια.

1466150_10152491405966477_7905658453729723609_n

Για λόγους που σχετίζονται με την επίσημη δισκογραφική συνέχεια των Wedding Singers το κομμάτι δεν μπορεί να ανέβει ελεύθερα στο YouTube, αλλά το γκρουπ αποφάσισε να το ανεβάσουμε για 2 ώρες τις επόμενες 2 μέρες. Απόψε Σάββατο 12 /7 θα μπορείς να το ακούσεις από τις 8-10 το βράδυ και την Κυριακή 7-9 το βράδι. «Διαλέξαμε αυτές τις ώρες γιατί είναι αρκετά χορευτικό και θέλουμε να βάλουμε σε mood κόσμο, είτε που αράζει σπίτι του, είτε που ετοιμάζεται να βγει» λένε.

http://youtu.be/IgOOucSNotw

«Oι Wedding Singers περήφανα παρουσιάζουν την πρώτη επίσημα ηχογραφημένη διασκευή τους πάνω σε mash ups που έχουν ξεχωρίσει από τις live εμφανίσεις τους ανα την Ελλάδα. Το κομμάτι το ξέρετε, το έχετε χορέψει και τώρα με μια μικρή αλλά καθοριστική αλλαγή θα το ακούτε δυνατά όλο το καλοκαίρι. Πριν όμως, μάθετε πώς προέκυψε…

Αν η Ρώμη χρειάστηκε παραπάνω από μια μέρα για να χτιστεί ,οι WeddSins χρειάστηκαν μια πενταετία σχεδόν για να αποφασίσουν να μεταφέρουν στο studio τον εκρηκτικό τρόπο με τον οποίο περφορμάρουν επι σκηνής την 90’s μουσικοχορευτική παιδεία τους. Όλως περιέργως, από την ημέρα που αποφάσισαν ότι πρέπει να ηχογραφήσουν, κατέρριψαν σχεδόν όλα τα ρεκόρ εγχώριας παραγωγικής διαδικασίας και χρειάστηκαν μόλις 5 μέρες για να προβάρουν, ενορχηστρώσουν, ηχογραφήσουν, μιξάρουν και να στείλουν στα περίφημα West West Side Music studios του Alan Douches στην Νέα Υόρκη το καλοκαιρινό τζαμάρισμά τους. Ξαφνικά λοιπόν, οι γεμάτες ενέργεια ζωντανές εμφανίσεις 5 χρόνων έπρεπε να μεταφραστούν σε ένα επίκαιρο κομμάτι παραγωγής μόλις 5 ημερών.

Αρχικά επέλεξαν να συνεργαστούν σε επίπεδο A&R και παραγωγικής καθοδήγησης με τον DJ Δημήτρη Λιλή και ξεκίνησαν να ηχογραφούν το mash up τους με τεχνικές, δομές και μεθόδους παραγωγής που αποδεικνύουν ότι γίνονται ακόμη δίσκοι όπως παλιά.
Το πρωινό της Δευτέρας 7/7 στα Unreal studios και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Alex Κετετζιάν, ξεκίνησαν οι αναλογικές και μέσω πομπίνας ηχογραφήσεις των θεμάτων. Το βράδι της Τρίτης 8/7, οι ρυθμικές βάσεις, τα πλήκτρα, τα πνευστά και οι φωνές ήταν έτοιμα να μεταφερθούν για μίξη στα studios του Sillyboy, στον Κόκκινο Μύλο, στο Μενίδι.
Μέχρι και το βράδι της Πέμπτης 10/7 είχαν ολοκληρώσει την δίκη τους 2014 εκδοχή για το αναλογικό wall of sound, εστιάζοντας στην όσο πιο ζωντανή και άμεση επάφη της μπάντας με τον ακροατή. Ξημερώματα Παρασκευής 11/7 στην Αθήνα και απόγευμα Πέμπτης 10/7 για την Νέα Υόρκη από τα West West Side Music studios, ο Alan Douches σφράγιζε την παλαιάς σχολής αντιμετώπιση των Wedding πάνω σε 2 classics από τα ’90s, παραδίδoντας το ωμό, groovy και συνάμα radio friendly master mix του στο κομμάτι. H χρυσή ισορροπία ανάμεσα στα πλήκτρα του Stevie Wonder, το flow του Ini Kamoze, τα beats του Mark Ronson και το hip hop coolness με το οποίο θα αντιμετώπιζε ο Huey των Fun Lovin’ Criminals τους Cypress Hill, απέχουν μόλις 4 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα από τα ηχεία σας.

Πατήστε το play και όπως συνηθίζει να λέει ο Λάμπης, απολαύστε υπεύθυνα. Wedding Singers on the jam.

Μοιράστε αγάπη!».