Ποτέ κανείς μόνος

Σήμερα σκέφτομαι να είναι η τελευταία φορά που θα ανοίξω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τελευταία φορά που θα τους ενοχλήσω.

Μετά από όσα γράφτηκαν  για μένα στον τοίχο  του σχολείου, δεν βρίσκω τη δύναμη να πάω παρακάτω . «Ψόφο βρωμοπουστάρα» . Κι ο τοίχος του Facebook μου, έχει γεμίσει κι αυτός με βρισιές και λόγια που τρυπάνε την καρδιά μου.

Ώρα 04:00 το πρωί, μήνυμα από τον Κώστα, «Ανδρέα δεν αντέχω άλλο αυτά που συμβαίνουν, θέλω να χωρίσουμε και σε παρακαλώ μη με ξαναενοχλήσεις. Θα είναι καλύτερα για όλους μας». Κώστα, σε καταλαβαίνω, αλλά να ξέρεις πως εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να αγαπήσω και να αγαπηθώ αληθινά. Δεν ήθελα να σε φέρω στη θέση μου…

Ώρα 6:00 το πρωί, η μάνα μου φωνάζει από δίπλα «Ρε πουστράκο ξύπνα να πας σχολείο. πανάθεμά σε!» Δύο βδομάδες δεν έχει πατήσει στο σχολείο ο πουστράκος, αλλά από πού θα το μάθαινε; Ποτέ δεν ήταν σε θέση να συζητήσει με κανένα, ούτε καν με το γιο της. Κι ο πατέρας μου – άλλος κι αυτός – έβαλε σκοπό της ζωής του να ξεμπερδέψει μια και καλή καταπίνοντας ουίσκι μέχρι να λιώσει το συκώτι του.

Ώρα 6:05 το πρωί, ξημέρωσε αλλά στο κεφάλι μου πυκνό σκοτάδι. Η απόλυτη μοναξιά. Κοιτάω τα χέρια μου και σκέφτομαι δυο χαρακιές, όλη μου η ζωή να γίνει αίμα, μήπως ξορκίσω το κακό, να απαλλαγώ από τους «φίλους» μου, τους γύρω μου, τα πάντα. Από τον κόσμο όλο που πρώτα με φτύνει και μετά με πατάει κάτω. Από ποιον να ζητήσω βοήθεια;

Οδηγός Αντιμετώπισης Του Cyber Bullying, από την Accept-ΛOAΤ Κύπρου

Η Accept-ΛOAΤ Κύπρου, έχοντας υπόψη τη σημασία και τη σοβαρότητα των πιθανών επιπτώσεων του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι η ΛΟΑΤΙ κοινότητα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς και ίντερσεξ) είναι συχνότερα στο στόχαστρό του, παρουσίασε τον πρώτο ηλεκτρονικό οδηγό αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού εκφοβισμού ( cyber bullying) που προκύπτει με θέμα τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του θύματος. Ο οδηγός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εργαστήριών του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus+, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο.

Ο οδηγός μπορεί να ληφθεί ηλεκτρονικά (download) εντελώς δωρεάν από την ιστοσελίδα της Accept-ΛOAΤ Κύπρου (www.acceptcy.org), καθώς και από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό, LGBT Cyber Bullying (www.lgbtcb.org). Διατίθεται στην ελληνική & αγγλική γλώσσα.