Την 28η Οκτωβρίου 1991, κι ενώ οι Nirvana ετοιμάζονταν για την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους σε πολυεθνική, ο φωτογράφος Kirk Weddle από το Όστιν ανέλαβε το session της φωτογράφισης για να έχουν υλικό να τον προωθήσουν. Την φωτογραφία του εξωφύλλου την είχε τραβήξει μερικούς μήνες νωρίτερα και είχε ήδη τυπωθεί. Η ιδέα του ήταν να τους ρίξει και τους τρεις σε μια πισίνα και να μιμούνται το περίφημο μωρό που στη συνέχεια έγινε το σήμα κατατεθέν του Nevermind και ένα από τα αναγνωρίσιμα εξώφυλλα όλων των εποχών.

Όταν το συγκρότημα εμφανίστηκε για την φωτογράφιση στην πισίνα του Λος Άντζελες κανείς από τους τρεις τους δεν είχε καλή διάθεση. Ήταν 10 το πρωί, ο καιρός ήταν πολύ κακός για την εποχή και ακόμα χειρότερος για μπάνιο σε εξωτερική πισίνα. Ο Kurt Cobain, ο Krist Novoselic και ο Dave Grohl ήταν εξαντλημένοι από τις συνεχόμενες ζωντανές εμφανίσεις στη Δυτική Ακτή –ο Cobain μάλιστα κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. «Είχε αντιδράσει έντονα όταν έμαθε ότι θα έπρεπε να πέσουν στο νερό» θυμάται ο Kurt «δεν ήταν καθόλου τύπος του νερού».

Παρόλα τα παράπονα, ο Weddle, διάσημος για τις υποβρύχιες λήψεις του, κατάφερε να τους πείσει να τραβήξει 200 εικόνες –πολλές από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ. «Τις είχα παρατημένες σε μια στοίβα μέσα σε μια ντουλάπα, εντελώς χύμα» λέει.

JuxtapozNevermind00JuxtapozNevermind01 JuxtapozNevermind22 JuxtapozNevermind20 JuxtapozNevermind19 JuxtapozNevermind18 JuxtapozNevermind17 JuxtapozNevermind16 JuxtapozNevermind15 JuxtapozNevermind14 JuxtapozNevermind13 JuxtapozNevermind12 JuxtapozNevermind11 JuxtapozNevermind10 JuxtapozNevermind09 JuxtapozNevermind08 JuxtapozNevermind07 JuxtapozNevermind06 JuxtapozNevermind05 JuxtapozNevermind04 JuxtapozNevermind03 JuxtapozNevermind02JuxtapozNevermind21

Από εδώ.