Όταν ήμουν 14 χρονών ξόδεψα όλα μου τα χρήματα στην πρώτη μου αναλογική φωτογραφική μηχανή. Θα πήγαινα με το σχολείο μου στην Αμερική και ήξερα ότι έπρεπε να έχω μια κάμερα να αποτυπώσω αυτήν την εμπειρία. Μετά από 20 μέρες ταξιδιού, είχα τραβήξει πάνω από 2500 φωτογραφίες, και είχα ζήσει και τις 20 μέρες μέσα από την οθόνη των 2cm… Όταν γύρισα, κάτι μέσα μου έλεγε ότι θέλω κι άλλο!

daniel3

Από τότε έγινα το αγόρι με την κάμερα ! Σε κάθε συνέδριο, σε κάθε ταξίδι. Με καλούσαν στα πάρτι γενεθλίων γιατί ήξεραν ότι θα φέρω την κάμερά μου! Παρόλα αυτά, φοβόμουν να κάνω τη φωτογραφία επάγγελμά μου, μη χάσω το πάθος μου για αυτήν. Σπούδασα management γιατί ήθελα να είμαι σε θέση να δημιουργήσω κάτι μεγάλο που θα έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο!

story of pixathlon 2

Πριν από πέντε χρόνια πήρα μέρος σε έναν μεγάλο φωτογραφικό διαγωνισμό στη Βιέννη της Αυστρίας και από τους 2000 συμμετέχοντες βγήκα 5ος. Ήταν μια απίστευτη στιγμή στη φωτογραφική ζωή μου και ήταν η στιγμή που σε μια μικρή γωνία του μυαλού μου και της καρδιάς μου το Pixathlon γεννήθηκε. Το Pixathlon είναι ο τρόπος μου να εμπνέω τον κόσμο να γίνει δημιουργικός, να ζήσει το περιβάλλον του με μοναδικό τρόπο και να γυρίσει πίσω στις ρίζες της φωτογραφίας ως ένα εργαλείο με ατέλειωτες δυνατότητες, που όχι μόνο δημιουργεί «selfies», αλλά ουσιαστικά δημιουργεί και αναδημιουργεί στιγμές γεμάτες συναισθήματα που μπορείς να ξαναζήσεις με όλες τις αισθήσεις! Κοιτάξτε κάποιες παλιές φωτογραφίες από ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με συγγενείς και θα δείτε πώς θα ξαναζήσετε τις φωνές, τους ήχους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, θα θυμηθείτε τις υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις των φαγητών, ακόμα και την αγκαλιά που μοιραστήκατε με τους αγαπημένους σας, εάν κάνετε μια βαθιά βουτιά στη μνήμη σας.

Με το Pixathlon Athens θέλουμε να δώσουμε μια ώθηση στον κόσμο να δημιουργήσει τις δικές τους αθηναϊκές ιστορίες, όχι μόνο να κερδίσει ένα βραβείο ή να παρουσιαστεί στην έκθεση, αλλά να έχουν κάτι αγνό και θετικό να θυμούνται στο μέλλον.

story of pixathlon 4 story of pixathlon 3story of pixathlon 1

Το πρώτο Pixathlon διοργανώθηκε στο Klagenfurt της Αυστρίας με μεγάλη επιτυχία. Τότε δε θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να το επεκτείνω σε μια τόσο απίστευτη πόλη όπως είναι η Αθήνα, αλλά τώρα, σε λιγότερο από μια βδομάδα, το πιο τρελό όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

Pixathlon Klagenfurt 2013 Video

Κείμενο: Zawarczynski Daniel

Αυτό το Σαββατοκύριακο το pixathlon κάνει guest editing στο ΓΚΡΕΚΑ