Ο Amos Child και ο Alex Rendal φτιάχνουν μαζί μουσική από τα χρόνια του σχολείου. Μέλη και οι δύο της νέας σκηνής του Μπρίστολ που έχει δώσει καταπληκτικά δείγματα τα τελευταία τρία χρόνια μέσα από εταιρίες κολεκτίβες όπως η Young Echo και η Killing Sound, όταν ηχογραφούν μαζί είναι οι Jabu.

Η συλλογή Nexus πέρσι περιείχε όλες τις κυκλοφορίες της Young Echo και νωρίτερα φέτος η Killing Sound μάζεψε σε ένα διπλό άλμπουμ όλα τα κομμάτια που έχουν βγει με την ετικέτα της και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το πνεύμα των Smith and Mighty και των Massive Attach συνεχίζει να στοιχειώνει τη νέα γενιά του Μπρίστολ. Οι Jabu είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ονόματα της νέας σκηνής με εκπληκτικά δείγματα όπως το περσινό single Move in circles / You and I, από τις εξαιρετικές στιγμές του αγγλικού underground που δεν έχει γίνει ποτέ βαρετό, ακόμα κι όταν ακούγεται παλιομοδίτικο.

Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισαν, με ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια που έχουν γραφτεί στη μετα-Burial εποχή, μελαγχολικό όσο δεν παίρνει, νυχτερινό, κι ένα τραγούδι που κάθε φορά ακούγεται και πιο ανατριχιαστικό:

«sometimes i feel so still… i’m sad and i don’t know why, i think i miss the small things…»

Στο [υπέροχο] EP που μόλις κυκλοφόρησαν με τίτλο Kwaidan δείχνουν για άλλη μια φορά την αγάπη τους για την γιαπωνέζικη κουλτούρα [το όνομά τους είναι δανεισμένο από τον Jabu, τον anime χαρακτήρα] με 7 κομμάτια που ακούγονται non stop, σαν ένα κανονικής διάρκειας. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ σύντομα. Κυκλοφόρησε χθες και είναι από τις πιο ωραίες κυκλοφορίες της χρονιάς.

http://youtu.be/SHK6y-Fr4Vs

Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag