Ο Luc Lagasquie έχει ταξιδέψει τέσσερις ηπείρους για να απαθανατίσει με την κάμερά του, τις πιο μαγευτικές σκηνές φύσης, ταξιδιού και περιπέτειας. Σε αυτό το ταξίδι του στα Pinnacles της Νέας Ζηλανδίας, πήρε μαζί δύο ακόμη φίλους φωτογράφους, τον Julien Pelletier και τον Romain Leclerc. Ο ίδιος μας περιγράφει:

luc_lagasquie_Photography_03luc_lagasquie_Photography_02luc_lagasquie_Photography_01 luc_lagasquie_Photography_04

[11 π.μ.] Μετά από δύο ώρες οδήγηση από το Wellington, τελικά φτάσαμε στα Putangirua Pinnacles. Πρόκειται για έναν ασυνήθιστο βραχώδη σχηματισμό που έχει σμιλευτεί από την βροχή εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

luc_lagasquie_Photography_06luc_lagasquie_Photography_07

[1 μ.μ.] Μετά από την αναρρίχηση στους πολύ στενούς και γλιστερούς διαδρόμους των Pinnacles, απολαύσαμε το πικ-νικ μας, με την μοναδική θέα. Η κατάβαση ήταν σαν να γλιστρούσαμε σε χιόνι.

luc_lagasquie_Photography_08 luc_lagasquie_Photography_09 luc_lagasquie_Photography_10luc_lagasquie_Photography_11

[2 μ.μ.] Στο δρόμο για τον επόμενο προορισμό, σταματήσαμε το αμάξι μας στην άκρη του δρόμου να πάρουμε μερικές φωτογραφίες από το γύρω τοπίο. Είκοσι δευτερόλεπτα αφότου διασχίσαμε τον απέναντι φράχτη, ένα 4×4 σταματά και μια γρια άρχισε να μας φωνάζει: ‘Φύγετε από την περιουσία μου!’. Είναι απίστευτο να σκεφτείς ότι κάποιος μπορεί να έχει δικό του ένα τέτοιο μέρος.

luc_lagasquie_Photography_13 luc_lagasquie_Photography_14 luc_lagasquie_Photography_15 luc_lagasquie_Photography_16luc_lagasquie_Photography_12luc_lagasquie_Photography_17

[2:30 μ.μ.] Φτάσαμε στον φάρο του Cape Palliser και αποφασίσαμε να αναρριχηθούμε στο βουνό, όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες πρωτότυπες λήψεις.

luc_lagasquie_Photography_18 luc_lagasquie_Photography_19 luc_lagasquie_Photography_20

[3:30 μ.μ.] Στο δρόμο της επιστροφής ανακαλύψαμε τυχαία μια κρυμμένη αποικία φώκιες. Ο Romain προσπάθησε να τις φωτογραφήσει και μια από αυτές του επιτέθηκε.

luc_lagasquie_Photography_21 luc_lagasquie_Photography_22 luc_lagasquie_Photography_23

[5 μ.μ.] Ώρα να πάμε σπίτι, έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο, όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο φανταστικό μέρος δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα κλασσικό road shoot. Ο Julien κοιτά το αμάξι με απίστευτη αποφασιστικότητα.

luc

Το Instagram του Luc.

Από εδώ.