Ο Peter Augustus είναι ένας αμερικάνος φωτογράφος από το Τέξας. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μετακομίσει στο Χονγκ Κονγκ και «ένας ολόκληρος κόσμος αλλαγών ανοίχτηκε μπροστά του». Αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η προσέγγιση των ασιατών για τα διαφορετικά μέρη από το σώμα ενός ζώου που τα χρησιμοποιούσαν όλα στα φαγητό τους μαγειρεμένα με ξεχωριστό τρόπο, ακόμα και τα αυτιά και τη μουσούδα του γουρουνιού, τα εντόσθια και τα πόδια, ακόμα και τα πόδια από τα κοτόπουλα που ήταν γι’ αυτούς λιχουδιά. Ως αθώος και άβγαλτος αμερικάνος δεν είχε ιδέα ότι τα συγκεκριμένα μέρη τρώγονται σε όλες τις κουλτούρες του κόσμου, από τη μία άκρη της Γης μέχρι την άλλη, εκτός από το Τέξας, που κρέας σημαίνει μόνο μπριζόλα, μπέργκερ και χοτ ντογκ. Έτσι, από περιέργεια αποφάσισε να ψάξει λίγο τι γίνονταν τα μέρη του ζώου που κανένας αμερικάνος δεν θα τολμούσε να φάει και όλοι έχουν την εντύπωση ότι καταλήγουν στα σκουπίδια. Η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν κατάλαβε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, όλα αλέθονται και καταλήγουν στον λαίμαργο καταναλωτή με τη μορφή παρασκευασμάτων του εμπορίου. Το μπέργκερ περιέχει χοιρινά και μοσχαρίσια πόδια αλεσμένα, το λουκάνικο για το χοτ ντογκ εντόσθια, τα αλλαντικά μουσούδες και τα τσίκεν νάγκετς περιέχουν αλεσμένα τα κόκκαλα και τα πόδια από τα κοτόπουλα.

Και αυτό δεν γίνεται μόνο στην Αμερική, ισχύει για όλα τα πολιτισμένα μέρη που τα πόδια, τα κεφάλια και τα εντόσθια προκαλούν αποστροφή στους περισσότερους. Τα τρώνε σε σαλάμια και μπιφτέκια και μετά ρίχνουν κι ένα ρέψιμο.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες του:

tumblr_nacd8ijYFn1rmemsoo1_1280 tumblr_nacdalZxhJ1rmemsoo1_1280 tumblr_nacddzWw2S1rmemsoo1_1280 tumblr_nacdgaKWsu1rmemsoo1_1280

Κι αυτό το σάιτ του.