Εδώ και πολλά χρόνια, ο γάλλος φωτογράφος Réhahn, ταξίδευε σε όλο το Βιετνάμ. Στην πορεία των ταξιδιών του, γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους, ανθρώπους που τον ενέπνευσαν για το παρακάτω φωτογραφικό project. Άνοιγε την μηχανή του μόνο όταν έπαιρνε έγκριση από το πρόσωπό που είχε απέναντί του και μόνο αν είχαν ανταλλάξει δυο κουβέντες.

Τα χαμόγελα είναι όλα αληθινά. Δεν αρκούσε όμως στον Réhahn να είναι αληθινά. Έπρεπε να είναι και κρυμμένα. Έτσι, επικέντρωσε την προσοχή του στα άτομα που αυθόρμητα κρύβουν το πρόσωπό τους με τα χέρια τους όταν αντιμετωπίζουν μια κάμερα. Ο ίδιος υποθέτει πως αυτή η κίνηση είναι μια κίνηση που προκύπτει είτε από σεμνότητα είτε από ευγένεια. Όπως και να’ χει, τη θεωρεί σημάδι κομψότητας και συνεχίζει τα ταξίδια του αναζητώντας χαμόγελα.

Ας μην ξεχνάμε πως οι Βιετναμέζοι ψηφίστηκαν ως ένας από τους ευτυχέστερους λαούς, κάτι που ο Réhahn «εκμεταλλεύτηκε» αναδεικνύοντας την πραγματική ευτυχία αυτού του λαού.

hidden-smiles-vietnam-1 hidden-smiles-vietnam-2 portrait-photography-hidden-smiles-vietnam-rehahn-2 portrait-photography-hidden-smiles-vietnam-rehahn-3 portrait-photography-hidden-smiles-vietnam-rehahn-4 portrait-photography-hidden-smiles-vietnam-rehahn-5 portrait-photography-hidden-smiles-vietnam-rehahn-6 portrait-photography-hidden-smiles-vietnam-rehahn-7 The-hidden-smiles-from-Viet-Nam1__880 The-hidden-smiles-from-Viet-Nam5__880

 

Πηγή