Το Αθηναϊκό υποδηματοποιείο «Λεμήσιος» που πρόσφατα έκλεισε εκατό χρόνια λειτουργίας, είναι φημισμένο για τις χειροποίητες δερμάτινες μπαλαρίνες και για τα γυναικεία πολύ ποιοτικής κατασκευής παπούτσια του. Όμορφα και με ξεχωριστό στυλ, τα έχουν φορέσει στα πόδια τους γυναίκες γενιών και γενιών που έψαχναν και ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο, ανεξαρτήτως τάσεων. Πρόσφατα, με την είσοδο στην επιχείρηση της πέμπτης γενιάς κατασκευαστών, σκέφτηκαν να ξεκινήσουν να φτιάχνουν και αντρικά παπούτσια τα οποία κυκλοφόρησαν πιλοτικά, μέχρι να οργανωθεί σωστά η παραγωγή. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, παρά να δοκιμάσουν τα (νεογέννητα) παπούτσια τους στην παρέα των Rollin Foxes, εξασφαλίζοντας έτσι αξιόπιστη μαρτυρία για την αισθητική, και την αντοχή τους σε συνδυασμό με την «σωστή» τους χρήση.

lemisios1

Πείτε μου δυο λόγια για σας και για το «Λεμήσιος».
Το όνομα μου είναι Κωστής Κατσάλης, στο μαγαζί είμαι 15 χρόνια, ενώ νωρίτερα ήμουν στην κατασκευή, στο εργαστήριο. Η επιχείρηση όμως υφίσταται αισίως 102 χρόνια, οπότε η βαλίτσα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της εδώ και καιρό…

Δέχεστε παραγγελίες όλων των ειδών, ή έχετε συγκεκριμένα σχέδια;
Οι παραγγελίες γίνονται συνήθως πάνω στα δικά μας σχέδια και αφορούν μεγέθη π.χ πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα, μετά είναι τα χρώματα, δηλαδή ιδιαίτερα χρώματα ή και συνδυασμοί χρωμάτων που δεν βρίσκει κανείς στα συμβατικά καταστήματα ή ακόμα και για νυφικά που απαιτούν πολύ συγκεκριμένες αποχρώσεις του λευκού ή του μπεζ κλπ. Επίσης, παραγγελία μπορεί να γίνει προκειμένου να διαφοροποιηθεί ένα σχέδιο σε σχέση με την φόρμα, το τακούνι, το ύψος πάντα στα πλαίσια του δυνατού βέβαια!

Πόσο περίπου κοστίζει μία παραγγελία;
Μια παραγγελία στοιχίζει από 130€ για ένα απλό σχέδιο μέχρι και 220-250€ για κάτι πιο ιδιαίτερο και ανάλογα με την αρχική τιμή του μοντέλου.

Σας έχουν ζητήσει κανένα περίεργο παπούτσι;
Τα καλύτερα παπούτσια που έχουμε φτιάξει και φτιάχνουμε ακόμη είναι οι μπαλαρίνες για τις οποίες έχουμε και την φήμη, αγαπημένα όμως είναι τα σκαρπίνια (δετά παπούτσια τύπου αντρικό) σε εκρού και μαύρο λουστρίνια, καθώς επίσης και τα μποτίνια με τα κορδόνια και τους γάντζους στυλ καμπαρέ.

Η Αθήνα σας αρέσει;
Η Αθήνα είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκαν οι παππούδες μου, οι γονείς μου, γεννηθήκαμε εγώ και τα παιδιά μου. Ζούμε στην Αθήνα με τα καλά και τα κακά της, έχω βρει μάλιστα και ένα κόλπο να την βλέπω ακόμη πιο όμορφη. Κυκλοφορώ και την ζω όπως θα έκανα σε μια πόλη σαν τουρίστας, έτσι αποφεύγω οτιδήποτε με στεναχωρεί και με θλίβει στην εικόνα της πόλης μου.

Πόσα ζευγάρια παπούτσια έχετε;
Έχω δέκα εννιά ζευγάρια αγαπημένα παπούτσια με πρόσφατο απόκτημα ένα μποτίνι που φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον αδελφό και τον γιο μου και είναι η αρχή της δημιουργίας και μιας αντρικής σειράς!

lemisios4

Το κατάστημα υποδημάτων «Λεμήσιος» βρίσκεται στην οδό Λυκαβηττού 6, Αθήνα, τηλ:210 3611161

Οι RollinFoxes κάνουν guestediting για ένα Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

 

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου