Στην πολιτεία της Meghalaya στην Ινδία, οι ιθαγενείς της Khasi αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Η κοινωνία των Khasi είναι μητριαρχική κοινωνία. Τα κορίτσια εδώ έχουν παραδοσιακά σημαντικά θέση και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην οικογένεια.

Η διαδοχή στο ρόλο που θα έχει κάθε κορίτσι στην οικογένεια περνά στην μικρότερη κόρη. Αν παντρευτεί, ο άντρας της μετακομίζει στο πατρικό της, και τα παιδιά παίρνουν το επίθετό της. Μια οικογένεια με γιους θεωρείται άτυχη επειδή μονάχα οι κόρες μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συνέχεια της οικογένειας.

Η διαδοχή μετά την μητρική συνέχεια εγγυάται στα κορίτσια και στις γυναίκες της Meghalaya οικονομική και κοινωνική ανεξαρτησία συγκριτικά με τις συνθήκες διαβίωσης της Ινδίας. Αν κάποιος στην Khasi δείχνει ασέβεια προς μια γυναίκα, είναι σαν να βλάπτει την ίδια του την κοινωνία.

Μεταξύ του 2013 και του 2014 η  Karolin Klueppel έμεινε εννιά μήνες στο χωριό Mawlynnong της βορειοανατολικής Ινδίας, ένα χωριό με μόλις 95 κατοικίες. Εκεί, επικέντρωσε το φωτογραφικό της project στα κορίτσια και στην καθημερινότητά τους με ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Klueppel_Karolin_Maedchenland_01 Klueppel_Karolin_Maedchenland_02 Klueppel_Karolin_Maedchenland_03 Klueppel_Karolin_Maedchenland_05 Klueppel_Karolin_Maedchenland_06 Klueppel_Karolin_Maedchenland_07 Klueppel_Karolin_Maedchenland_08 Klueppel_Karolin_Maedchenland_09 Klueppel_Karolin_Maedchenland_11 Klueppel_Karolin_Maedchenland_12 Klueppel_Karolin_Maedchenland_15 Klueppel_Karolin_Maedchenland_16 Klueppel_Karolin_Maedchenland_17 Klueppel_Karolin_Maedchenland_18 Klueppel_Karolin_Maedchenland_19 Klueppel_Karolin_Maedchenland_20 Klueppel_Karolin_Maedchenland_21 Klueppel_Karolin_Maedchenland_22 (1) Klueppel_Karolin_Maedchenland_23 Klueppel_Karolin_Maedchenland_24 Klueppel_Karolin_Maedchenland_25

 

Πηγή