Το Μαμά Πεινάω ξεκίνησε ως blog το 2009 από τον Τάσο Αντωνίου, ως ένα ημερολόγιο όπου παρουσίαζε εύκολες λύσεις για την κουζίνα του φοιτητή, gadgets και περίεργα νέα γύρω από τον κόσμο του φαγητού. Σήμερα είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα αφιερωμένη στο food culture όπου παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο food trends, ιδιαίτερες προτάσεις εξόδου, συνταγές μαγειρικής, σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμη και νέοι αλλά και καταξιωμένοι bloggers από όλον τον κόσμο. Ο Τάσος Αντωνίου γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι. Ταξιδεύει πάρα πολύ. Αγαπάει τη Νέα Υόρκη και θεωρεί δεδομένο πως θα περάσει ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του εκεί. Λατρεύει το street food και τις νέες τεχνολογίες. Έχει μεταμορφώσει μια συλλεκτική κούρσα ποδηλάτου σε τραπέζι για να συνοδεύει κάθε γεύμα του με διάθεση για ταξίδι και εξερεύνηση. Συναντήσαμε τον Τάσο και μας μίλησε για φαγητό και για την εμπειρία του, να μαγειρεύει με τον Jamie Oliver.69224_1015255393Φωτογραφία Διονύσης Ματιάτος, πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό Homme.

1463719_

Πες μου μία αγαπημένη σου, γρήγορη συνταγή.
Αραβική πίτα με σουτζούκι, τυρί και πράσινη πιπεριά. Βάζουμε 5 λεπτά στον φούρνο και απολαμβάνουμε. Πάντα ολοκληρώνω το γεύμα μου με μια σοκολάτα Deus με αλατισμένη καραμέλα!

Ποια νομίζεις ότι είναι η καλύτερη κουζίνα του κόσμου;
Είναι δύο. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από τις αμερικάνικες γεύσεις (βλ. burgers και New York cheesecake) και λατρεύω την ιταλική κουζίνα (βλ. pizza με φρέσκια ρόκα και προσούτο crudo και spaghetti all’ arrabiata).

Πώς ήταν η εμπειρία να μαγειρεύεις με τον Jamie Oliver;
Απίθανη. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται είναι τόσο προσιτός, down to earth και φοβερός όσο τον βλέπεις στην τηλεόραση. Ειδικά στο σημείο που με τάισε στο στόμα γεμιστά ραβιόλι, πρέπει να τσιμπήθηκα δύο φορές για να το πιστέψω.

Ποια είναι η πιο παράξενη είδηση που έχεις δημοσιεύσει;
Αυτή για έναν 3D printer που εκτυπώνει σοκολάτα. Πόσο θα ήθελα να είχα έναν.

Πολύ σύντομα, ο Τάσος Αντωνίου, θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην Ελλάδα με QR codes και smartphone application με λίστα για ψώνια, για food maniac φοιτητές και νέους. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η ομάδα του mamapeinao.gr θα κάνει guest editing στο sιte του Γκρέκα, αυτό το Σαββατοκύριακο 21-23 Μαρτίου.

 www.mamapeinao.gr

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου