Το Marginalia των Baby Guru είναι απλά ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχουν βγει ποτέ στην Ελλάδα. Και οι τρεις τους, με όλα τα ups και downs που μπορεί να έχει μια σχέση, είναι φίλοι πραγματικοί απ’ τα χρόνια του σχολείου με μια φιλία δοκιμασμένη στις χειρότερες συνθήκες.

Οι Baby Guru δεν φοβούνται να γίνουν (όλο και πιο) ποπ, δεν φοβούνται να τσαλακώσουν την εικόνα τους, δεν φοβούνται να μοιραστούν προσωπικές στιγμές που συνήθως δεν λέγονται σε μια συνέντευξη:

IMG_1066

«Ο Γιάννης είχε μία μπλούζα που έλεγε ‘Miami Metro Zoo’, από το ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι. Την είχε αγοράσει όταν είχε πάει μικρός και δεν την αποχωριζόταν με τίποτα. Γενικά, ο Γιάννης όταν φορούσε ρούχα μικρός, τα φορούσε μέχρι να κάνουν τρύπες. Τα έπλενε και τα έβαζε ασταμάτητα μέχρι να λιώσουν. Φορούσε κάθε μέρα αυτή τη μπλούζα και μία φόρμα, από την πρώτη λυκείου που γνωριστήκαμε μέχρι το δεύτερο έτος του πανεπιστημίου. Για πέντε χρόνια. Και δεν φορούσε εσώρουχα ποτέ. Μια φορά που είχε την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία με κοπέλα, είχε έρθει στο σπίτι μου ξεθεωμένος επειδή το έκαναν δυο μέρες σερί και θυμάμαι ότι φορούσε αυτή την ίδια μπλούζα και την τρύπια φόρμα που ήταν γεμάτη ξεραμένα χύσια. Κι ήταν τόσο κουρασμένος, που έπεσε και ξεράθηκε στον καναπέ μου κι έπρεπε να τον πάμε κουβαλητό με τον αδερφό του μέχρι το αυτοκίνητο».

«Ο Γιώργος είχε μια μακροχρόνια σχέση με μια κοπέλα και μια βραδιά ήθελε να βγει με τις φίλες της, αλλά ο Γιώργος δεν ήθελε. Εκείνη ήταν στο σπίτι της κι ετοιμαζόταν για να βγει, κι αυτός πήγε και της έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητο. Τελικά κατάφερε και ξέφυγε απ’ το μπλόκο του –νόμιζε ότι ο Γιώργος κάνει πλάκα, ακόμα και όταν άρχισε να την κυνηγάει με το αυτοκίνητο, μπροστά αυτή, πίσω αυτός. Ο Γιώργος τότε έκανε μαθήματα κουνγκ-φου και ήταν ντυμένος με το άσπρο κιμονό και την πράσινη ζώνη, την προλαβαίνει σε ένα φανάρι, παρκάρει δίπλα της και βγαίνει έξω με ένα κρητικό μαχαίρι που του είχαν κάνει δώρο, της σκάει τις ρόδες από την πλευρά του συνοδηγού, της λέει «καλή διασκέδαση», μπαίνει στο αυτοκίνητο, ανάβει πράσινο και φεύγει!»

«Ο Άξιος κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το Marginalia πέρσι το καλοκαίρι είχε παθιαστεί με τον Todd Rundgren και ήθελε σε ένα από τα κομμάτια του δίσκου το Turtle Hearts να βάλει ένα κιθαριστικό σχήμα που να τον θυμίζει. Ως γνωστόν δεν χρησιμοποιούμε κιθάρες στους δίσκους μας, αλλά δεχτήκαμε να ακούσουμε την ιδέα του. Και την έφερε εφτά φορές. Δανείστηκε εφτά διαφορετικές κιθάρες από φίλους, το έγραφε, δεν τον κάλυπτε και μετά την ηχογράφηση έβαζε τον Γιάννη να το σβήσει. Κι όταν τελικά κατάφερε να το παίξει όπως ήθελε δεν μας άρεσε, και το σβήσαμε και απλά δεν μπήκε ποτέ στο δίσκο η εκδοχή με την κιθάρα».

baby_guru

Στις 11 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα παίξουν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μαζί με τους Tango With Lions.
Το Marginalia κυκλοφορεί από την Inner Ear.

Μπορείς να το ακούσεις εδώ.

Από το τεύχος 3 (ΦΙΛΟΙ)  που μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ εδώ 

Φωτογραφίες: Eftychia Vlachou