Όταν ένας εκκολαπτόμενος καλλιτέχνης έχει την διακαή επιθυμία να δημιουργήσει μια βινιέτα, δεν αφήνει την έλλειψη υλικών να τον σταματήσει. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον Alamedy όταν άρχισε να φτιάχνει μινιατούρες. «Χρησιμοποιούσα οτιδήποτε μπορούσα να αρπάξω: φύλλα αλουμινίου, συνδετήρες, πλαστικές ράβδους, αφρό ξυρίσματος, καφέ, οτιδήποτε μου προσέφερε δυνατότητες.

Γεννήθηκα στο Karbala, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Βαγδάτη. Πέρασα την παιδική μου ηλικία με την θεία μου και την μαμά μου. Ο πατέρας μου βρισκόταν στην φυλακή ως αντιφρονούντας στο καθεστώς του Saddam Hussein, έτσι έβρισκα παρηγοριά στην τέχνη και την ανάγνωση. Έφερα στην ζωή τις ιστορίες που διάβαζα. Έτσι, καθώς ξετυλιγόταν η ιστορία, οραματιζόμουν στο μυαλό μου την εικόνα της. Αγόρασα τον πρώτο μου υπολογιστή στα 16 και ξεκίνησα να μαθαίνω για τα 3D λογισμικά.

Όταν άρχισα να φτιάχνω μινιατούρες, δεν ήξερα τίποτα γι ‘αυτές. Έψαχνα στο διαδίκτυο διάφορα πράγματα και ξαφνικά βρήκα την αναζήτηση «world miniatures. Ανακάλυψα πόσοι κατασκευαστές μικρογραφιών υπάρχουν εκεί έξω και τι φανταστικούς κόσμους φτιάχνουν. Έψαχνα σεμινάρια και κατέληξα να δημοσιεύω την δουλειά μου στο Facebook. Η δουλειά μου άρεσε σε πολύ κόσμο από όλο τον πλανήτη και έτσι σύντομα έφτασα τους 2000 φίλους και followers» λέει με περηφάνια ο Alamedy. Απόλαυσέ τον.

miniature-art-ali-alamedy-1 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama1__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama2__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama3__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama4__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama5__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama6__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama7__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama8__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama9__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama10__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama11__880 Miniatures-scenes-by-Alamedy-Diorama12__880

Πηγή