Αν και δεν μου πολυαρέσει η σοκολάτα και σήμερα μέρα που είναι θα ήθελα να προτείνω κάτι λευκό και απαλό με κόκκινα φρούτα που θα έχουν μαριναριστεί σε κάποιο γλυκό, αλκοολούχο και αρωματικό ζωμό και θα ξαπλώνουν σε μια βελούδινη κρέμα με κάποιο κριτσανιστό μπισκότο από πάνω, I go with the flow, και σας προτείνω (αφού όλοι θέλουν σοκολάτα) αυτό που εγώ θεωρώ το πιο ωραίο και απλό γλυκό σοκολάτας. Η μους σοκολάτας μαζί με τις τρούφες σοκολάτας, όταν φτιάχνονται σωστά είναι πολύ απλά γλυκά και θέλουν ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστούν. Στα απλά πράγματα όμως, επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι να το μασκαρέψεις το πράγμα, χρειάζεται ακρίβεια και πολύ καλά υλικά. Εδώ έχουμε μια απλή μους σοκολάτας, που κάνει χρήση καφέ και πιπέρι Σετσουάν. Ο καφές θα σου αναδείξει τη σοκολάτα και το πιπέρι μην το φοβηθείς. Δεν θα σου κάνει τη μους καυτερή, θα αφήσει απλώς μια νότα κάψας στο τέλος της κάθε κουταλιάς που νομίζω είναι ό,τι πρέπει για τη μέρα. Ελπίζω να μην έχετε φάει μπιφτέκια με τζατζίκι πριν, ούτε καρδιές σουβλάκι, να έχετε φάει κάτι ελαφρύ, ψάρια, μύδια, στρείδια, τέτοια πράγματα που στο τέλος ζητάνε με γερή και βελούδινη μους πικρής σοκολάτας με μια καυτερή νότα στο τέλος για να σε ξεσηκώσει. Καλή επιτυχία.

photo(112)m photo(116)

 

ΥΛΙΚΑ

Μισή κουταλιά της σούπας κόκκους πιπέρι Σετσουάν

¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

3 κουταλάκια του γλυκού, εσπρέσο

220γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας (τσεκάρετε την περιεκτικότητα σε κακάο να είναι πάνω από 65%)

6 ασπράδια αυγών

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

photo(111)mmmm photo(11c1) photo(113)mm

Πώς το φτιάχνουμε

Αλέθουμε τους κόκκους από το πιπέρι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα, το πιπέρι και τον καφέ. Σιγοβράζουμε.

Αφού έρθει το υγρό μας μείγμα σε σημείο βρασμού, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για ένα τριαντάλεπτο τα αρώματα του καφέ και του πιπεριού να αναπτυχθούν μέσα στην κρέμα γάλακτος.

Στο μεταξύ κτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μια απαλή μαρέγκα στο μίξερ. Προσέχουμε να μην τα αφήσουμε να σφίξουν πάρα πολύ. Θέλουμε μια απαλή αφράτη υφή στη μαρέγκα μας.

Σε ένα μπαίν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο

Αφού περάσει το τριαντάλεπτο περνάμε το υγρό μείγμα από ένα σουρωτήρι για να πετάξουμε όλους τους κόκους του πιπεριού και τον καφέ που τώρα πια έχουν δώσει το άρωμα και τη γεύση τους και δεν θέλεουμε τα δυσάρεστα υπολείματα.

Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα μας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά και με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το ένα μείγμα στο άλλο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά χαριτωμένα δοχεία (ο,τι έχουμε, από κούπες εσπρέσο σε μπολάκια κλπ).

Χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο για ένα τρίωρο. Αν θα το φτιάξετε από την προηγούμενη ή πολλές ώρες πριν το φάτε, φροντίστε να το βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον ένα μισάωρο πριν, για να έρθει σε μια κανονική θερμοκρασία.

photo(118)mmmmi photo(115)mmm photo(118) photo(114)

Tips: Τη Μους αυτή μπορείς να τη συνδυάσεις, με φράουλες, βατόμουρα κλπ. Μπορείς επίσης να τη σερβίρεις με κάποιο θρυματισμένο μπισκότο και λίγη κρέμα σαντιγύ που θα την έχεις αρωματίσει με ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο λικέρ πορτοκάλι. Μπορείς επίσης να αναμείξεις ξύσμα πορτοκαλιού και ζάχαρη και να το αφήσεις για λίγο να αρωματιστεί η ζάχαρη και να πάρει και το χρώμα του πορτοκαλιού. Πασπάλισε της μους με λίγη ζάχαρη πορτοκάλι και σέρβιρε.