Ποδήλατο και μουσική. Δύο διαφορετικές έννοιες αλλά στο μυαλό μου απόλυτα συνυφασμένες καθώς αποτελούν διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχω τα ίδια αποτελέσματα. Δύο τρόποι έκφρασης, ελευθερίας και δύο μέσα να ταξιδέψω όπουδήποτε θελήσω. Στην περίπτωση του ποδηλάτου οι ρόδες θα με πάνε όπου τους προστάξουν τα πόδια μου ενώ στη μουσική τα όρια τα θέτει η φαντασία μου.

+£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é +£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é8 +£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é2

Ο συνδυασμός αυτών; Μαγικός. Τα συναισθήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας μουσικής βόλτας είναι μοναδικά. Τα τοπία γύρω μου αλλάζουν όπως αλλάζει και η μουσική στα αυτιά μου ενώ ο ρυθμός με τον οποίο τα πόδια μου κινούν το ποδήλατο βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τους ήχους που ακούω. Η μουσική βοηθάει το μυαλό μου να δημιουργήσει τις δικές του εικόνες και να μετατρέψει μία ακόμη βόλτα σε ένα διαφορετικό ταξίδι.

Εικόνες τις οποίες έχω δει χιλιάδες φορές, τις παρατηρώ κάθε φορά με μία νέα οπτική αναλόγως τη μουσική που επέλεξα να ακούσω. Οι ίδιοι δρόμοι, τα ίδια κτήρια, τα ίδια πάρκα, το ίδιο ποτάμι μετατρέπονται συνεχώς σε κάτι καινούργιο. Μουσικές που έχω ακούσει αμέτρητες φορές, πάνω στο ποδήλατο είναι σαν να  παίζουν για πρώτη φορά.

Το ποδήλατο αλληλεπιδρά με τη μουσική, δίνοντας έτσι το ένα στο άλλο μία νέα σημασία. Μία απλή καθημερινή μετακίνηση με το κατάλληλο κομμάτι μετατρέπεται σε μία νεά εμπειρία ενώ το κάθε κομμάτι έχει ένα διαφορετικό νόημα αναλόγως το τοπίο που το περιβάλλει.

Η ελευθερία που αισθάνομαι καθώς κάνω ποδήλατο είναι απερίγραπτη. Το μυαλό μου, αν και σχεδόν άδειο απ’ οτιδήποτε άλλο, έχει χώρο μόνο για τη μουσική και τις εικόνες που περνάνε δίπλα μου. Έγνοιες όπως δουλειά, σπίτι, λεφτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Η καθημερινότητα και η όποια ρουτίνα μπορεί να περιλαμβάνει είναι ορισμένες φορές πολύ κουραστική. Η ανάγκη να ξεφύγουμε από αυτή μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Η διέξοδος όμως δεν είναι στα μεγάλα, και ορισμένες φορές άπιαστα, ταξίδια. Για τον καθένα μας μπορεί να ναι κάτι μικρό, απλό και εύκολο. Για εμένα προσωπικά αυτή η διέξοδος περιλαμβάνει δύο ρόδες και ένα ζευγάρι ακουστικά.

+£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é7 +£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é6 +£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é5 +£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é4 +£++-à-â+¦+¦+¦¦ü-é +¦+¦+¦+¦-ü+++++¦¦ü-é3

Για ένα Σαββατοκύριακο οι BrainProducedMusic κάνουν guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.