Ο Νίκος και ο Κώστας ήταν φίλοι από τα παλιά, ένα από αυτά που τους ένωναν ήταν η αγάπη τους για το ραδιόφωνο. Κάποια μέρα του 2007 κατάλαβαν ότι αυτό που τους κρατούσε μακριά από αυτό που τους αρέσει ήταν εύκολο να ξεπεραστεί με τη βοήθεια του διαδικτύου, έτσι ξεκίνησαν να ερευνούν πώς θα καταφέρουν να κάνουν το δικό τους web radio. Κάπου στη διαδρομή αυτή, για την ακρίβεια στο καλοκαιρινό της διάλειμμα, ένα μεθυσμένο βράδυ, με αφορμή τη μουσική, γνωρίστηκαν με τον Ντέμη. Η βασική τριπλέτα του Up N Loud είχε δημιουργηθεί και ας μην το είχε καταλάβει κανείς!

Η νέα σεζόν βρήκε τους τρεις φίλους να εργάζονται πυρετωδώς, χρησιμοποιώντας το djing ως τρόπο για να χρηματοδοτήσουν το όνειρο τους. Η ανάγκη είχε γεννηθεί για το παραπάνω βήμα και κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Το 2008 τους βρίσκει οικονομικά έτοιμους να πάρουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, το site στήθηκε και αυτό που χρειαζόταν ήταν οι υπόλοιποι παραγωγοί. Ο Up N Loud είχε πλέον πάρει σάρκα και οστά.

Είμαστε πλέον στο 2014 και βρεθήκαμε με τους συντελεστές του για να μας πουν για αυτά που ζήσανε σ’ αυτό το διάστημα, και για αυτά που σκέφτονται για το μέλλον αφού γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε μια φάση αναδιοργάνωσης.

tttt

Γιατί web radio; Είμαι σίγουρος ότι αγαπήσατε το ράδιο μέσα από τη συμβατική του μορφή;
Αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε είναι μια μορφή ραδιοφώνου που θα στηρίζεται στην ελευθερία έκφρασης, χωρίς συμβάσεις και στείρους καθωσπρεπισμούς που θα επικαλύπτουν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Προφανώς και αγαπήσαμε το ράδιο από την μορφή που οι περισσότεροι το γνωρίζουν, όμως ο χώρος του διαδικτύου έκανε τα πράγματα πιο απλά για εμάς, να δημιουργήσουμε αυτό που είχαμε εμείς στο μυαλό μας και όχι να υπηρετήσουμε αυτό που είχαν κάποιοι άλλοι στο δικό τους.

Μιλήστε μου λίγο για την πορεία του Up N Loud από την στιγμή που άρχισε να γίνεται ένα αναγνωρίσιμο Label.
Αυτό ουσιαστικά ήρθε με την εγκατάσταση μας στο κέντρο της πόλης και την χαρά να γνωριστούμε με τους ανθρώπους του SOUL MAGAZINE. Έτσι ήρθε και η επαφή με ανθρώπους που είχαν ήδη την δική τους ιστορία στο χώρο του ραδιοφώνου και οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν ότι αυτό που κάνουμε τους αρέσει, έτσι άρχισαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σταθμού με τον δικό τους τρόπο. Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε για αρκετές ραδιοφωνικές ώρες ανθρώπους όπως ο Τσιτσόπουλος, ο Καραθάνος, ο Γαλάνης, κερδίσαμε πάρα πολλά από αυτό. Προφανώς αυτό άρχισε να περνάει και στον κόσμο και η ακροαματικότητες το αποδείκνυαν κάνοντας και εμάς πιο ελεύθερους και περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα, αυτή η πολυσυλλεκτικότητα είχε πολλά θετικά μα και πολλά αρνητικά στοιχεία που δυστυχώς αντιληφθήκαμε αργότερα.

Μιλάς με γρίφους γέροντα… Τι εννοείς;
Στο σημείο που βρισκόμασταν όλα δείχνανε καλά οπότε πήραμε την απόφαση να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ στο Μύλο, ήταν το πρώτο σοκ! Μετά από δύο χρόνια αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα δεύτερο, μεγαλύτερο φεστιβάλ στο λιμάνι. Αυτό ήταν το δεύτερο σοκ και η αφορμή για την όλη κατάσταση αναδιοργάνωσης στην οποία βρισκόμαστε τώρα.

maxresdefaulteee

Ok, δεν θέλω να μπούμε σε παράξενες αναμνήσεις, ας μιλήσουμε για τον καινούριο Up N Loud. Τί είναι ακριβώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας;
Ο Up N Loud πλέον είναι τρισυπόστατος. Είναι web radio, στην βάση που ακολούθησε έως τώρα ως προς τη σχέση του με την μουσική, μα με την διαφορά ότι δεν θα έχει παραγωγούς παρά μόνο podcasts, επιπλέον δραστηριοποιείτε και τηλεοπτικά δημιουργώντας εκπομπές μουσικής θεματολογίας, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες σε ένα πιο οικείο και προσωπικό πλαίσιο και τρίτον συνεχίζει τα bookings καλλιτεχνών και τα Dj sets μα σε ένα πιο επαγγελματικό επίπεδο.

Τι είναι αυτό που άλλαξε σε εσάς και σας οδήγησε στον καινούριο αυτό δρόμο;
Μετά το καλοκαίρι του ’12 πήραμε τον χρόνο μας, αξιολογήσαμε τι είχαμε κάνει και με ποιόν τρόπο, τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται πιο καθαρά στο που θέλουμε να πάμε από εδώ και πέρα και είχαμε την απαραίτητη εμπειρία να τα διαχειριστούμε καλύτερα, πιο δημιουργικά. Οι ρόλοι μας είναι πιο ξεκάθαροι και πάνω απ΄ όλα συνειδητοποιήσαμε πόσο χαιρόμαστε που κάτι που ξεκίνησε σαν hobby πλέον είναι αυτό που έχουμε κάνει να φαίνεται η επαγγελματική μας προοπτική. Το πιο ωραίο πράγμα που συμβαίνει όταν παίζεις μουσική είναι, να βλέπεις τον κόσμο που ακούει να περνάει καλά, να διασκεδάζει, τότε νιώθουμε αγαλλίαση και δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ανάγκη μας.

Πείτε μου για την καινούρια προσθήκη, αυτήν της τηλεόρασης.
Το project της τηλεόρασης είναι σχεδόν έτοιμο, θεμελιωμένο στις βασικές μας αρχές, με τις οποίες ξεκινήσαμε και το ράδιο. Το πρώτο επεισόδιο είναι έτοιμο και εάν όλα πάνε καλά σύντομα όλοι θα έχουν την δυνατότητα να το δούνε. Ουσιαστικά πρόκειται για εκπομπές που θα παρουσιάζουν ανθρώπους της μουσικής, κεντράροντας όμως όχι μόνο στο έργο τους αλλά και στην ανθρώπινη υπόσταση τους.

UpnLoud3 UpnLoud2

Και για τα bookings, είναι κάτι που είχατε ήδη ξεκινήσει, σωστά;
Ναι ισχύει ότι με τα bookings έχουμε ξεκινήσει να ασχολούμαστε εδώ και καιρό. Είναι όμως κάτι που μας ευχαριστεί άπειρα… αυτή η ανάγκη να φέρουμε σε επαφή τον κόσμο με τον artist που γουστάρει και η δυνατότητα που του δίνουμε να πει, ξέρεις εγώ αυτόν τον είδα και ήταν ένα υπέροχο βράδυ… αυτό μας δίνει ζωή. Υπάρχουν μέρες ολόκληρες  που  μπορεί να είμαστε στο δρόμο, αλλά η χαρά που συναντάμε σε αυτές τις βραδιές και η αναγνώριση που μας χαρίζεται από τον κόσμο και κυρίως στην επαρχία, μας έκανε να θέλουμε να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ για αυτό. Ενδεικτικά έως τώρα  για την σεζόν αυτή, αυτοί που ήρθαν και αυτοί που θα έρθουν Boogie Belgique, Poldoor, Suonho, Voodoocuts, Apanemic, Larry Gus, Rayko,  Jayl Funk, Frenic , Thievery Corporation.

Ok mates, δώστε μου έναν επίλογο, τι μάθατε, τι καταλάβατε, πώς συνεχίζετε;
Λοιπόν, το κοινό είναι ότι και όσο είναι, τα αλισβερίσια συγκεκριμένα, έχουμε κάτι στο μυαλό μας , εάν αρέσει… τέλεια, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιούμε τους πάντες. Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε κάποιους ανθρώπους να μας ανέχονται, να συνεννοούμαστε και συνεχίζουμε με αυτούς. Για πόσο; Για όσο αντέχουμε.

UpnLoud1

Για ένα Σαββατοκύριακο οι BrainProducedMusic κάνουν guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.