Ο Lou Weed είχε φύγει από την Ελλάδα για (λίγο) κάποιο καιρό, είχε πάει στην Ινδία. Τις μέρες του εκεί τις πέρναγε με πολύ μουσική, φαγητό, ξερατό, ναρκωτικό, ποτό, πολύ-πολύ δημιουργικά δηλαδή. Ώσπου μια μέρα ενώ ήταν χωρτάτος, μεθυσμένος και κλασμένος, σε μια υπερψυχεδελική σωματικονοητική κατάσταση, ενώ έκανε το μπάνιο του, ακούει απ’ έξω να φωνάζουν το όνομά του “Louououu Lououou”. Ανοίγει την κουρτίνα του μπάνιου, τόσο όσο για να βγει το κεφάλι του, και σκύβει προς το παράθυρο για να δει ποιος τον φωνάζει. Σκουπίζει τα νερά από τα μάτια του και μέσα από τζάμι του παραθύρου βλέπει ένα ολόχρυσα ντυμένο George Harrison να στέκεται όρθιος σε μια τεντωμένη προβοσκίδα ενός ελέφαντα. Γυρίζει στο μπάνιο του και σκέφτεται ότι μάλλον ήρθε η ώρα να γυρίσει πίσω.

brmc_2 brmc_6 brmc_7 brmc_9 brmc_11 brmc_12

Στις 4 Μαρτίου(Την Τρίτη;) πήγε να δει τους Βlack Rebel Motorcycle Club, ένα συγκρότημα από το San Francisco, που έπαιζαν σε ενα ειδικά διαμορφωμένο σκυλάδικο για rοck συναυλίες, στο “ACRO”.

Μπαίνοντας στο χώρο αυτό, οι The Noise Figures, το support συγκρότημα, ένα duo, κιθάρα και τύμπανα, είχαν αρχίσει να γεμίζουν το χώρο με παραμορφωμένες, τρεμάμενες κιθάρες και δυνατές, μπάσες μπότες. Στον Lou άρεσε που παρόλο που είχαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες στην αρχή, η διάθεση τους ήταν διαρκώς καλή. Προς το τέλος του σετ των N.F. ενώ ο Lou τους άκουγε να φωνάζουν “Out Of Your Mind”, από το ομώνυμο τραγούδι τους, μια κοπέλα δίπλα στον Lou, πείθεται από τις φωνές των N.F. και σωριάζεται λιπόθυμη στο πάτωμα. Με το που την βλέπει ο Lou της δίνει το φιλί της ζωής και την ξυπνάει, έτοιμη πια για το main act της βραδιάς.

Μισή ώρα αφού είχαν τελειώσει οι N.F. ο χώρος σκοτεινιάζει και γεμίζει με καπνό. Μουσική τύπου intro αρχίζει να παίζει από τα ηχεία. Ενθουσιασμένος ο Lou σηκώνεται στις μύτες των ποδιών του και παρακολουθεί την μαύρη σκηνή περιμένοντας την είσοδο των B.R.M.C. Ξάφνου χειροκρότημα, φωνές και μαζί οι μαυροφορεμένοι με το “Let the day begin”. Πολύ δυναμικά ξεκίνησαν σκέφτηκε ο πρωταγωνιστής μας, αλλά δυστυχώς το live δεν θα συνεχίσει έτσι. Ο Lou ήθελε να πάει πάνω στην αρχή, στον εξώστη, αλλά μετά σκέφτηκε ότι έχει καιρό να μυρίσει ιδρώτα σε συναυλία, οπότε έκατσε μπροστά από τον Hayes, την κιθάρα και τα είδε όλα από κοντά σαν μια χαζό groupie. Είδε ηλεκτρισμένες μπασογραμμές, ψόφιες κιθάρες, ανατριχιασμένα γυναικεία μπράτσα να χειροκροτάνε, λιπόθυμους τύπους ψηλά στα χέρια, το “Complicated Situation” να ακούγεται από μονάχα ένα μικρόφωνο φυσαρμόνικας. Επίσης είδε 2000 Ελληνάρες να μιλάνε ενώ ο Bean έβγαζε την ψυχή του με το “Mercy”. Κρίμα σκέφτηκε, αλλά δεν πρόλαβε να σκεφτεί κάτι άλλο γιατί ακούει τις πρώτες νότες από “Whatever Happened to My Rock ‘N Roll”.

brmc_18 brmc_21 brmc_23 brmc_25 brmc_26

Φαντάστηκε ότι τώρα θα γίνει αυτό που περίμενε όλο το βράδυ. Ένα “ΜΠΑΜ” για να του μείνει και να θυμάται αυτήν την συναυλία για πάντα. Αλλά μάλλον στο σκυλάδικο δεν μπορούσε να γίνει μπαμ. Μπορεί αυτό το βράδυ οι B.R.M.C. να μην το έκαναν. Αλλά η συναυλία τελείωσε και μόλις έφυγε ο πολύς κόσμος πήρε τα μαύρα πια πνευμόνια του και ξεκίνησε για το σπίτι. Στο δρόμο σκεφτόταν “Λες να βγει ο Bean με την ακουστική του να παίξει;” Είχε διαβάσει κάπου ότι το κάνει κάποιες φορές αλλά μέσα στην κούρασή του πείθει τον εαυτό του ότι θα είναι πιο κουρασμένος αυτός από τον Lou.

Το επόμενο πρωί, με πονοκέφαλο, καφέ και τσιγάρο μαθαίνει ότι τελικά δεν ήταν κουρασμένος ο Bean. Πήρε την κιθάρα του και βγήκε να παίξει για τους λίγους που περίμεναν. Μετά από όλα αυτά θυμήθηκε τον George Harrison. Και αποφάσισε να πάει να τον ξαναβρεί…

brmc_27 brmc_33 brmc_35 brmc_37 brmc_43 brmc_44

Κείμενο: Lou Weed
Φωτογραφίες: Μάνος Χρυσοβέργης