Στο σάουντρακ της ταινίας Νορβηγία του Felizol που κυκλοφορεί την Πέμπτη ψηφιακά ακούγεται αυτό το τραγούδι του Τσιτσάνη που κυκλοφόρησε το 1959 σε δίσκο 78 στροφών με τη φωνή του Τζων Στάκας. Δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο του Τσιτσάνη, δεν ανήκει στα δημοφιλή του και αν δεν το θυμόταν ο Felizol για να τα βάλει στην ταινία του μπορεί και να μην το άκουγα ποτέ.

Το 1958, την τελευταία μέρα του χρόνου [στις 31 Δεκεμβρίου] είχε βγει στις αίθουσες το «Dracula» ή «Δράκουλας, ο βρικόλακας των Καρπαθίων», με τον Κρίστοφερ Λι στο ρόλο του Κόμη Δράκουλα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έγινε η αφορμή να γράψει ο Τσιτσάνης ένα σατιρικό τραγούδι με ηχητικά εφέ που παραπέμπουν στην ταινία. Ο Τζων Στάκας που το τραγούδησε είχε ελάχιστη πορεία στη δισκογραφία και δεν έχω ιδέα αν έκανε καριέρα, αλλά το κομμάτι με τη συνοδεία χορωδίας στο ύφος των αμερικάνικων επιτυχιών της εποχής είναι απίθανο και σου φτιάχνει τη διάθεση. Στο πίσω μέρος του δίσκου υπάρχει ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο του Τσιτσάνη επίσης, η «Χριστίνα», με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Καίτη Θύμη.

Το Ντράκουλα στο σάουντρακ του Felizol έχει αποκατασταθεί ψηφιακά και είναι έτοιμο να ξανακάνει καριέρα. Ή να κάνει για πρώτη φορά… [Τις πληροφορίες για το κομμάτι τις βρήκα εδώ].

Διαβάζεις ότι είναι από το Nashville και ότι θυμίζει Ντόλι Πάρτον και φαντάζεσαι ότι θα τραγουδάει κάντρι βαριά κι ασήκωτη, αλλά τη δοκιμάζεις και ακούγεται σαν τη Χιονάτη που την παράτησε ο πρίγκιπας και κάθεται και κλαίει. Κι είναι πολύ καλύτερη από αυτό που περιμένεις. Για την ακρίβεια, είναι πολύ καλή. Η Natalie Prass τραγουδάει για έρωτες που διαλύθηκαν, για γκόμενους που δεν την καταλάβαιναν, για σχέσεις κατεστραμμένες, κάνει τα γκομενικά της μοντέρνα καψουροτράδουγα που μπορεί να είναι σιροπιαστά και μελοδραματικά [τα κάνει ακόμα πιο μελό η μεγάλη ορχήστρα από έγχορδα], αλλά γίνεται να υπάρξει ψυχρό καψουροτράγουδο;

Το αγαπημένο μου τραγούδι απ’ το δίσκο είναι το You’re Fool,, αλλά δεν το μοιράζεται πουθενά, οπότε, να άλλες δυο ωραίες στιγμές για να πάρεις μια γεύση.

https://soundcloud.com/spacebomb/natalie-prass-why-dont-you-believe-in-me

https://soundcloud.com/spacebomb/natalie-prass-bird-of-prey-1

QJ3BG9a

Κι όσο ακούς την Natalie, προλαβαίνεις να φτιάξεις μια γρήγορη κινέζικη σούπα με τις οδηγίες του David Chang.

Η κεντρική φωτο είναι από εδώ.