Ο καναδός επιχειρηματίας Blake Dinkin έχει πάει την αγάπη του για τον καφέ σε άλλο επίπεδο, αφιερώνοντας 10 χρόνια και τις οικονομίες μιας ζωής στην τελειοποίηση του καφέ που συλλέγεται από τα περιττώματα ελέφαντα. Στην Ταϊλάνδη, ο Dinkin μαζεύει τον καλύτερο καφέ Arabica, τον αναμειγνύει με φρούτα και όλο το μείγμα το ταΐζει σε ελέφαντες. Αφού οι ελέφαντες χωνέψουν και αποβάλλουν τα περιττώματά τους, ο Dinkin και η ομάδα του, τα μαζεύουν και τα ετοιμάζουν για κατανάλωση. Ο λόγος για τον οποίο αυτός ο καφές είναι τόσο ακριβός είναι γιατί 33 κιλά από περιττώματα φτιάχνουν μόλις 1 κιλό καφέ.

Thailand Elephant Coffee   AW112

Η εξήγηση του Dinkin πίσω από την διαδικασία: «Οι ελέφαντες τρώνε πολύ γρασίδι και πολλά πράσινα. Ένα φυτοφάγο ζώο, προκειμένου να αφοδεύσει, κάνει ζύμωση για να σπάσει την κυτταρίνη. Η ζύμωση είναι σπουδαία για πράγματα όπως το κρασί, η μπύρα ή ο καφές, διότι αναδεικνύει την ζάχαρη στον κόκκο και βοηθά στο να έχει ο καφές αρώματα από φρούτα και καρπούς που στην προκειμένη, έχει φάει ο ελέφαντας».

coffee2 coffee11

Ο καφές είναι πανάκριβος και σερβίρεται μόνο σε 5στερα ξενοδοχεία, σε θέρετρα της Μέσης Ανατολής και στο Elephant Story που βρίσκεται στο Texas. Άλλωστε, ο Dinkin δεν το προορίζει για μαζική κατανάλωση.Λέγεται πως έχει γεύση σοκολάτα με μια ιδέα κερασιού. Εγώ πάντως δεν θα δοκίμαζα.

photo

Πηγή

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag