Η έκθεση φωτογραφίας “No Seconds” του Harry Hargreaves έχει κεντρικό άξονα το τελευταίο γεύμα 9 φυλακισμένων, καταδικασμένων σε θανατική ποινή. Στόχος του ιδιότυπου αυτού project είναι να παρουσιάσει την τελευταία γαστριμαργική επιθυμία των φυλακισμένων, η οποία για κάποιους είναι απλή ενώ για άλλους πιο ιδιαίτερη.

Ο John Wanye Gacy, κατηγορούμενος για ένα βιασμό και 33 φόνους, υπέστη δηλητηριώδη ένεση, αφού απόλαυσε ένα πλούσιο γεύμα από το KFC, γαρίδες, τηγανιτές πατάτες και φράουλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Gacy, πριν τη φυλάκισή του, είχε εργαστεί ως μάνατζερ σε 3 καταστήματα KFC.

Ο Victor Feguer, κατηγορούμενος για απαγωγή και φόνο προτίμησε ένα λιτό πιάτο, με μία μόνο ελιά με το κουκούτσι, ενώ ο Ricky Ray Rector, κατηγορούμενος για δύο φόνους, ζήτησε μία μπριζόλα, τηγανιτό κοτόπουλο, χυμό κεράσι και τάρτα με πεκάν. Χαρακτηριστικά, δεν έφαγε την τάρτα λέγοντας στον φύλακα ότι «την φυλάει για αργότερα».

Ίσως η σύλληψη να είναι ακραία, το σίγουρο όμως είναι ότι κάποια γεύματα φαίνονται νόστιμα, ενώ κάποια άλλα μας γεννούν ερωτήματα σχετικά με το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ο εγκληματίας.

Unknown-11 Unknown-10 Unknown-9 Unknown-8 Unknown-7 Unknown-6 Unknown-5 Unknown-4 Unknown-3 Unknown-2 Unknown-1 Unknown

Κείμενο: Άννα Ευθυμίου

Το Mamapeinao.gr κάνει guest editing για αυτό το Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.