Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου είναι εξαιρετικός πιανίστας και συνθέτης. Μεγάλωσε και ζει στην Κηφισιά, όπου παλιά ήταν το εξοχικό του πατέρα του ως παιδί. Γράφει ασταμάτητα μουσική γιατί «ευτυχώς, όλο και κάποιος υπάρχει που τη ζητάει». Αυτή την περίοδο γράφει μουσική για το θεατρικό «Vincent River» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου με τους Αργύρη Αγγέλου και Πέγκυ Σταθακοπούλου. Ο Αντώνης μοιράστηκε μαζί μας ένα πρωινό και μας μίλησε για τους δυο τους γάτους, τον Μανώλη και τον Max.

«Θυμάμαι την παιδική μου ηλικία με το μεγαλύτερο χαμόγελο και πάντα με ένα κατοικίδιο. Στην αρχή ήταν ο σκύλος της γιαγιάς. Στα οχτώ μου πήρα σαν δώρο γενεθλίων την πρώτη μου γάτα. Τώρα έχω δυο γάτους. Έχω τον Μανώλη τον ασπρόμαυρο και τον Max. Το όνομα του Μανώλη δόθηκε από τον πατέρα μου σε μία άκυρη στιγμή. Είχαμε γελάσει τόσο πολύ με το όνομα που τελικά το κρατήσαμε. Τον έχουμε από τότε που γεννήθηκε, περίπου οχτώ χρόνια. Είχαμε και την μητέρα του στο σπίτι. Έχω ιδιαίτερο δέσιμο με τον συγκεκριμένο γάτο γιατί λίγες μέρες αφού γεννήθηκε, έπεσε από το μπαλκόνι και έπρεπε να το ταΐζω με τη σύριγγα για ένα μήνα για να αναρρώσει. Στην αρχή ήταν πολύ ζωηρός, ειδικά με τις θηλυκές γάτες, αλλά αναγκαστήκαμε να τον στειρώσουμε, οπότε τώρα πια, έχει γίνει η απόλυτη γάτα του καναπέ και η μόνη του διαδρομή είναι από τον καναπέ στο κρεβάτι και πάλι πίσω. Η δεύτερη γάτα είναι ο Max, πρωτότυπο όνομα το ξέρω. Την έχουμε ένα εξάμηνο τώρα και είναι συγχρόνως η πιο χαδιάρα αλλά και η πιο ζωηρή γάτα που υπάρχει. Τρέχει σε όλο το σπίτι όλη μέρα κυνηγώντας μία μπάλα, πειράζει την άλλη γάτα, καμιά φορά την πλένει κιόλας καθώς κοιμάται, νιαουρίζει, χοροπηδάει και κάνει οτιδήποτε προκαλεί θόρυβο. Ακόμα και όταν γουργουρίζει για χάδια, την ακούει όλη η γειτονιά».

15-pet city Antonis 14-pet city Antonis 13-pet city Antonis 12-pet city Antonis

Περιέγραψε μου μια μέρα με τα γατιά σου.
Τίποτα το φοβερό. Από τη μία έχω τον Max που του πετάω το μπαλάκι και τρέχει πέρα δώθε και από την άλλη έχω τον Μανώλη να τον χαϊδεύω. Αυτό που λατρεύω είναι όταν ο Max ηρεμεί και έρχεται στο δωμάτιό μου. Τρίβεται όλη την ώρα για να πάρει όσα περισσότερα χάδια μπορεί.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου από όταν απέκτησες κατοικίδιο;
Όχι ιδιαίτερα γιατί πάντα είχα συνδεδεμένη τη ζωή στο σπίτι με τουλάχιστον ένα κατοικίδιο. Παλιότερα είχαμε και σκύλο, που ήθελε τις βόλτες του αλλά με τις γάτες δεν έχεις κάποια υποχρέωση παρά μόνο να δέχεσαι όλη την ώρα την αγάπη τους.

Ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά του να έχεις κατοικίδιο;
Κακό δεν υπάρχει εκτός από το γεγονός ότι όταν λείπω για μέρες από το σπίτι, μου λείπουν. Τα καλά είναι πολλά. Η αγάπη που δέχεσαι από τα ζώα και η αφοσίωση είναι πραγματικά, λες και είναι πάντα πρόθυμα να σε κάνουν να χαμογελάσεις και να σου φτιάξουν τη μέρα με ένα τους νιαούρισμα ή παιχνίδι.

Είναι αλήθεια ότι οι γάτες σου δείχνουν αγάπη μόνο για να πάρουν αυτό που θέλουν;
Για κανένα λόγο. Τουλάχιστον όχι με τις δικές μου γάτες. Δεν φεύγουν ποτέ μακριά από το σπίτι, πάντα μας περιμένουν στην πόρτα όταν γυρνάμε, πάντα μας «χαιρετάνε» όταν φεύγουμε. Η αλήθεια είναι πως με τις γάτες που έχω πάντα πίστευα πως έχει γίνει κάποιο λάθος και έχουν μυαλό και αφοσίωση σκύλου.

19-pet city Antonis 18-pet city Antonis 17-pet city Antonis 16-pet city Antonis

Πες μου το πιο συγκινητικό και το πιο αστείο περιστατικό που σου έχει συμβεί με τα γατιά.
Το πιο συγκινητικό είναι σίγουρα ο τρόπος που φρόντιζα τον Μανώλη όταν είχε χτυπήσει μικρός και φαινόταν η ευγνωμοσύνη του απέναντί μου. Θα ορκιζόμουν πως κάποιες φορές με παίρνει αγκαλιά. Αστεία σκηνικά έχουμε συνέχεια όταν παίζουν μαζί. Αν δεν το δει κάποιος, δεν μπορεί να καταλάβει. Ο Max είναι πολύ ύπουλος και πλησιάζει ήσυχα τον άλλο, αλλά όταν τον παίρνει χαμπάρι ο Μανώλης τον κυνηγάει και ο Max εξαφανίζεται πραγματικά μέσα σε δευτερόλεπτα.

Γάτα ή σκύλος;
Ειλικρινά σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είχα και τα δύο και για πολύ καιρό συγχρόνως. Το καθένα έχει τα δικά αγαπησιάρικα στοιχεία. Είναι αδύνατον να διαλέξεις.

Η γάτα είναι γκομενομαγνήτης;
Η γάτα δεν νομίζω, αλλά ο σκύλος σίγουρα είναι, όταν τον βγάζεις βόλτα. Ξέρεις, είναι αυτό το κλασικό «αχ τι ωραίο σκυλάκι είναι αυτό» και έτσι ξεκινάει πάντα η κουβέντα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή της μέρας μαζί με τα γατιά σου;
Γύρω στο βράδυ που είμαι κι εγώ και αυτές κουρασμένες και καθόμαστε στον καναπέ στην τηλεόραση ξαπλωμένοι. Δεν την αλλάζω με τίποτα αυτήν τη στιγμή.

https://www.facebook.com/papakonstantinou.antonis?pnref=lhc

11-pet city Antonis 10-pet city Antonis 09-pet city Antonis 08-pet city Antonis 07-pet city Antonis 06-pet city Antonis 05-pet city Antonis 04-pet city Antonis 03-pet city Antonis 02-pet city Antonis