Οι έξυπνες φανέλες – 2011
Οι ποδοσφαιρικές φανέλες έχουν ενσωματωμένο GPS που ελέγχουν την επιτάχυνση, γιλέκα υψηλής τεχνολογίας που μετρούν τον καρδιακό ρυθμό του παίκτη, την ταχύτητα και την θέση του. Όλα τα στοιχεία καταγράφονται στο laptop του προπονητή. Από τότε που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες φανέλες η Tottenham Hotspur το 2011, όλες οι ομάδες της Αγγλικής Premier League τα θεωρούν απαραίτητα εργαλεία για την προπόνησή τους.

foot

Ρομποτικές μύγες – 2030
Αναμένεται μέχρι τον 2030 η αναμετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων να ανέβει επίπεδο. Το θέαμα θα είναι εκπληκτικό αφού μικροσκοπικές κάμερες θα βρίσκονται τοποθετημένες πάνω σε ρομποτικές μύγες, που θα πετάνε γύρω από τους παίκτες.

foot1

Ενεργό σώμα – 2035
Η επόμενη φάση μετά τις έξυπνες φανέλες, είναι ο έλεγχος απευθείας από το σώμα των ποδοσφαιριστών. Δηλαδή τα δεδομένα θα προέρχονται από ένα  ηλεκτρονικό σύστημα που θα εξετάζει το νευρικό τους σύστημα, την χημεία του αίματος καθώς προπονούνται. Επίσης θα «τιμωρεί» τις τυχόν ατέλειες στις κινήσεις τους με μια ένεση αισθητηριακής διέγερσης που θα γίνεται στα νεύρα.

foot2

Ανδοειδή – 2060
Ο Pearson προβλέπει ότι πλέον οι ανθρώπινοι παίχτες θα αντικατασταθούν από ανδοειδή.  Θα είναι φτιαγμένα από μαλακό υλικό – κάτι σαν gel – για να μοιάζει με δέρμα και θα είναι πολύ ποιο ευέλικτα. Επίσης θα είναι πέντε φορές πιο δυνατά από τον άνθρωπο και το εκπληκτικό είναι ότι θα καθοδηγούνται από μια μεγάλη μάζα οπαδών, οι οποίοι θα του λένε που να τρέξει και πώς να κλωτσήσει!

foot3

 

www.colorsmagazine.com

Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag