Ουδείς αναμάρτητος, λένε οι πιο σοφοί… Η νέα σειρά της Syfy «Dominion» μας ταξιδεύει στο κοντινό μέλλον, σε ένα κόσμο που ο Θεός έχει εξαφανιστεί και οι άγγελοι έπεσαν στην γη.  Όμως αυτοί οι συγκεκριμένοι άγγελοι δεν έχουν έρθει με φιλικές διαθέσεις. Με αρχηγό τους τον αρχάγγελο Γαβριήλ, μια ομάδα αγγέλων έχει βαλθεί να εξοντώσει την ανθρωπότητα, θεωρώντας ότι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την εξαφάνιση του Θεού.

Οι ελάχιστοι άνθρωποι που έχουν απομείνει ζωντανοί σε αυτό το post apocalyptic scenario, έχουν συσπειρωθεί σε 2-3 πόλεις – κράτη, ενώ δέχονται συχνά επιθέσεις όχι μόνο από τους αγγέλους, αλλά και από κάποια πλάσματα που μοιάζουν με δαίμονες, γνωστά και ως σκυλιά του παραδείσου.

Dominion - Season 1 Domionion - Season 1 dominion-s1e2-handmadiens

Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην πόλη Vega (που ήταν παλιά το Las Vegas). Εκεί οι άνθρωποι ζουν κεκλεισμένοι μέσα σε τείχη, σε ένα τυραννικό καθεστώς, χωρισμένοι σε τάξεις, από τους πιο πλούσιους, που διοικούν την πόλη, έως εκείνους που δεν έχουν να φάνε.

Η πόλη Vega βέβαια, προστατεύεται αδιάκοπα από τον φύλακα –  άγγελό της, τον αρχάγγελο Μιχαήλ, που έχει τεθεί υπέρ της υπεράσπισης της ανθρώπινης φυλής. Βλέπουμε όμως ότι αυτή η συμβίωσή του με τους ανθρώπους, τον έχει διαφθείρει και εκείνον ακόμα κάπως.

Ο Μιχαήλ, έχει θυσιάσει την σχέση του με την «οικογένεια του» και συγκεκριμένα τον αδερφό του, Γαβριήλ, προκειμένου να προστατεύσει τον Άλεξ, έναν απλό στρατιώτη.  Όμως ο Άλεξ φαίνεται να είναι ο «εκλεκτός» που σύμφωνα με την προφητεία, πρόκειται να σώσει την ανθρωπότητα από την εξαφάνιση καθώς το σώμα του είναι καλυμμένο με τατουάζ, τα οποία μπορεί να διαβάσει μόνο ο ίδιος, στα οποία βρίσκονται οι καινούριες προφητείες.

dominion-s1e1-2 dominion-s01_e0101_17_140313674418 Dominion-Arika clementine 14 dominion.0_cinema_1200.0

Ακόμα το μέλλον της σειράς Dominion, για δεύτερη season είναι αβέβαιο, άλλα οι ενδείξεις από τα πρώτα 9 επεισόδια του φετινού καλοκαιριού ήταν αρκετά ελπιδοφόρες.

Κείμενο: Εβίτα Μαντζαβίνου