Αυτές οι σκάλες δεν οδηγούν σε ένα νέο σταθμό μετρό ή σε κάποιες δημόσιες τουαλέτες,· οδηγούν σε έναν χώρο απομόνωσης από την πόλη, που καταλήγει σε ένα τέμπλο αποσύνθεσης της ίδιας της πόλης.

Είχαμε αυτό το χώρο και κάναμε ένα χειροποίητο patchwork με pixel/καθρέφτες που αποσυνθέτει την πραγματικότητα, αποκαλύπτοντας μια λαμπερή και εντυπωσιακή εκδοχή της. Η αποσύνθεση και η διάλυση των πραγμάτων κάποιες φορές είναι ωραία. Εμείς δανειστήκαμε αυτό το χώρο και στη συνέχεια ο χώρος επιστράφηκε στους πραγματικούς χρήστες (άστεγοι, φιλότεχνοι, χρήστες, περίεργοι, κοπρολάγνοι, φίλοι κ.α. ). Ακόμα και τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί ανεξάρτητα από το έργο, δεν εμποδίζουν την χρήση, είναι μια ακόμα αλληλεπίδραση. Το έργο εξελίσσεται και γερνάει, ανήκει σε όποιον το χρησιμοποιεί και ο χρήστης του αποτελεί κομμάτι του έργου.

20131211_132520 IMG_9761 20131224_172242 20131224_172112 IMG_9755 IMG_9680 IMG_9676

Ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει την αταξία και την διάλυση ως κάτι αποκρουστικό, ενώ εμείς τη δείξαμε φωτεινή και λαμπερή. Αυτό που θεωρεί ένα κομμάτι του κοινού αποκρουστικό, έχοντάς το ταυτίσει και με τους χρήστες του, εμείς το κάναμε φωτεινό και λαμπερό.

Κάθε νέα μορφή είναι μια πραγματικότητα, μια δημιουργία ενάντια στο χάος, την αταξία, την α-σχήμια, ενώ η αποσύνθεση είναι η διάλυση της μορφής, ο αποσχηματισμός της και τελικά ξανά η επικράτηση της αταξίας.

Οι Baronettes κάνουν για ένα Σαββατοκύριακο guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.