Ποιοι είναι οι RollinFoxes ;

Οι “Rollin’ Foxes” είναι ο Σύλλογος Φίλων του Rock ‘n’ Roll. Φτιάχτηκε το 2011, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει από το 2010 ως χορευτική ομάδα. Στόχος του είναι η αναβίωση της διασκέδασης του 1950, οπότε ο χορός κατείχε κεντρική θέση, μέσω της διάδοσης της πιο δημοφιλούς μουσικής της δεκαετίας του ‘50: του Rock ‘n’ Roll.

O Σύλλογος διοργανώνει πάρτυ, συναυλίες, προβολές ταινιών εποχής, θεματικές εκδρομές και εκδηλώσεις, μαθήματα χορού και το θερινό φεστιβάλ «The ’50s Cruise». Επίσης, συμμετέχει σε φεστιβάλ και events στην πόλη της Αθήνας.

rollin10 rollin9 rollin8 453m

Τα μαθήματα χορού

Τα μαθήματα χορού του Συλλόγου αφορούν κυρίως το rock ‘n’ roll αλλά και τους άλλους κοινωνικούς χορούς της δεκαετίας του ’50 (και αρχών του ’60 – όσο δηλαδή διαρκεί το rock ‘n’ roll), που διακρίνονται σε γραμμικούς (stroll, hully gully, madison, continental, bunny hop) και ελεύθερους (hand jive, twist).

Τα μαθήματα γίνονται στο ρετρό μπαρ Blue Fox, απογευματινές ώρες, τις καθημερινές. Κάθε τμήμα συναντιέται μία φορά την εβδομάδα, για μία ώρα. Δεν χρειάζεται να έχετε παρτενέρ, ωστόσο, οι καβαλιέροι είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι! Νέα τμήματα ξεκινούν συνήθως κάθε Σεπτέμβριο και Ιανουάριο. Αν ενδιαφέρεστε, χρειάζεται να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις που κοινοποιούμε στο προφίλ των Rollin’ Foxes στο Facebook (www.facebook.com/rollin.foxes). Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε τα πρώτα βήματα, είναι να χορεύετε με ανθρώπους που ξέρουν ήδη, στα διάφορα πάρτι και βράδια στο Blue Fox!

rollin6 rollin5 rollin4 rollin3 rollin1

rollin_foxes@yahoo.gr
www.facebook.com/rollin.foxes
www.facebook.com/SyllogosPhilonTouRocknRollRollinFoxes

http://www.rollinfoxes.blogspot.gr

www.youtube.com/watch?v=nG7iO3emxLM&list=FLRsxOCrF5s7FBq-Iq4bTiOg&feature=mh_lolzt.com

 

Οι RollinFoxes κάνουν guestediting για ένα Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.