Αυτή την εβδομάδα έπεσε η αυλαία για το Californication, που κάποιοι είχαν αποκαλέσει το αντρικό Sex & the City, όμως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άδικος γιατί το Californication ήταν so much more, αφού σαν σειρά απενοχοποίησε το sex και μας δίδαξε υπέροχες μουσικές. Η αλήθεια είναι πως το Californication συχνά θυμίζει soft τσόντα της τηλεόρασης, αλλά πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένα μεγάλο love story ανάμεσα στον Hank και την Karen.

Ο Hank Moody είναι ένας αλκοολικός Νεοϋορκέζος  συγγραφέας, ο οποίος ζει ένα sex, drugs and rock & roll lifestyle, ενώ συχνά φαίνεται να δυσανασχετεί με αυτό και να απεχθάνεται και τον εαυτό του τον ίδιο. Εκείνος πιστεύει ότι η ζωή του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα όταν μετακόμισε με την οικογένειά του στην California για να γίνει το βιβλίο του ταινία.

Episode 607 californication-Season-3-natascha-mcelhone-12831622-2048-1365 Addison Timlin as Sasha Bingham, David Duchovny as Hank, and Mad hank police station

Εκεί οι πειρασμοί του Los Angeles, του κατέστρεψαν την σχέση του με την κόρη του Becca και την σύντροφό του Karen και τον έσπρωξαν σε αυτοκαταστροφικές συνήθειες, αφού στην California ο Hank πέρναγε τον χρόνο του πίνοντας αντί να γράφει το επόμενο βιβλίο του. Για κάποιους ο Hank θυμίζει έναν σύγχρονο Charles Bukowski, με τις αστείες και παρανοϊκές ατάκες του, τους πολλούς εθισμούς του και την καταθλιπτική προσωπικότητά του.

Ο Moody, θεωρείται ο κλασικός γυναικάς, άλλα για άλλους πολλούς παραμένει αθεράπευτα ρομαντικός, μιας που το μόνο πράγμα που θέλει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια είναι να τα ξαναβρεί με τον έρωτα της ζωή του, την Karen και συχνά απλά τα σκατώνει. Αλλά για αυτήν την τόσο ανθρώπινη ιδιότητά του, είναι αγαπητός στους θεατές.

Το Californication (από το California & fornication), ισορροπεί ωραία ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, ενώ οι άπειρες sex scenes του, δεν είναι προκλητικές ή ερωτικές, αλλά αστείες. Ο Hank μοιάζει με ανεύθυνο παιδί που δεν προκαλεί τις καταστάσεις γύρω του, αλλά μάλλον του τυχαίνουν. Σύντροφοί του σε όλο αυτό το ταξίδι με περίεργες καταστάσεις, είναι ο κολλητός του και ατζέντης του Charlie και η αθυρόστομη γυναίκα του, Marcy.

Έτσι λοιπόν το Californication μας αποχαιρέτησε με τον Charlie και την Marcy μαζί, την Becca να παντρεύεται και με το love story του Hank με την Karen να λήγει όπως ακριβώς ξεκίνησε, με ένα γράμμα. Ένα γράμμα δίχως τέλος, γιατί η ιστορία τους, όπως της είπε, δεν τελειώνει ποτέ.

hank kultx-californication-caps-402-003 season6 Unknown - Californication - S06E03_1

Κείμενο: Εβίτα Μαντζαβίνου

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag