Το 1/3 του αστικού πληθυσμού του πλανήτη ζει σε παραγκουπόλεις, χωρίς τρεχούμενο νερό και αποχέτευση, χωρίς τις ανέσεις του πολιτισμένου κόσμου, σε άθλιες συνθήκες. Η μεγαλύτερη συνοικία με παράγκες της Ασίας, με πληθυσμό που ξεπερνάει τις 120 χιλιάδες, βρίσκεται στο κέντρο της Μπανγκόκ, στην περιοχή Klong Toey που βρίσκεται και η Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου, ένα από πιο σημαντικά κέντρα τέχνης στην Νοτιοανατολική Ασία.

phil-america-slum-vacation-khlong-toey-inside-bangkok-university-gallery-installation-878x586 phil-america-slum-vacation-bangkok-university-gallery-house phil-america-slum-vacation-bangkok-university-gallery-house-2-878x586 phil-america-slum-vacation-khlong-toey-installation-3-878x586 phil-america-slum-vacation-khlong-toey-inside-bangkok-university-gallery-installation-2-878x586 phil-america-slum-vacation-khlong-toey-installation-1 phil-america-slum-vacation-khlong-toey-inside-bangkok-university-gallery-video-installation phil-america-slum-vacation-khlong-toey-inside-bangkok-university-gallery-inside-1-878x586 phil-america-slum-vacation-khlong-toey-inside-king-rama-5 phil-america-slum-vacation-bangkok-university-gallery-house-inside-4

Ο Αμερικάνος καλλιτέχνης Phil America έφτιαξε μια μικροσκοπική παράγκα, την τοποθέτησε στο Klong Toey και έζησε μέσα της για 30 μέρες, με τις συνθήκες των γειτόνων του, με στόχο «η performance του αυτή να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στις φαβέλες». Και για να συνδυάσει το τερπνόν με το ωφέλιμο, έζησε και τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που του αντιστοιχούν.

Αφού κατασκεύασε την παράγκα, την τοποθέτησε πρώτα μέσα σε μια αίθουσα του μουσείου για να τη βαφτίσει καλλιτέχνημα, και μετά τη μετέφερε ανάμεσα στις υπόλοιπες της φαβέλας καταγράφοντας με βίντεο όλη τη διαδικασία [αυτό παρακάτω]:

Μέσα στη χρονιά περιοδεύει με το βίντεο σε μεγάλα μουσεία του κόσμου. Το ονομάζει Slum Vacation. Την παράγκα την χάρισε σε μια οικογένεια αστέγων στη φαβέλα που στέγασε όλο το βιος τους.

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag