Ποτέ δεν είπαμε όχι σε μια λαχταριστή κούπα ζέστη σοκολάτα, μα η Serenata κατάφερε να μας κάνει να παραμιλάμε για τη δική της εκδοχή του κολασμένου ροφήματος που έφτασε στο φλιτζάνι μας κατευθείαν από το Μεξικό.

Ralph-choco4

Πικάντικη Σοκολάτα με τσίλι των Ατζέκων

Υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα
1 πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 βανίλια Μαδαγασκάρης
1 ξύλο κανέλλας
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε το μέλι με την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπέν μαρί. Χαράζουμε την βανίλια, και κόβουμε στην μέση την πιπεριά αφαιρώντας τα σποράκια. Ζεσταίνουμε το γάλα με την βανίλια, την πιπεριά, το τζίντζερ και την κανέλλα. Πριν πάρει βράση, ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το μέλι και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και σερβίρουμε.

Υ.Γ Είναι περίπου για 4-5 άτομα.

Ralph-choco2 Ralph-choco3 Ralph-choco7b Ralph-choco5(1) Ralph-choco6(1) Ralph-choco1

Κείμενο: Gelly K. Rais
Φωτογραφίες : Gertrude Gary Milk για το www.teapot.gr