Η σούπα από πτερύγια καρχαρία προέρχεται από την Κίνα και την δυναστεία των Μινγκ. Τα πτερύγια θεωρούνταν από τους Κινέζους ως ένας από τους 8 θησαυρούς της θάλασσας. Η φήμη αυτής της σούπας αυξήθηκε στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα όπου οι συνθήκες διαβίωσης άρχισαν να καλυτερεύουν. Ή λιχουδιά ήταν περιζήτητη από τους αυτοκράτορες επειδή είναι σπάνια, νόστιμη και απαιτείται πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής. Παρά το γεγονός ότι η σούπα συμβολίζει δύναμη, κύρος και τιμή, σε αγορές της Κίνας, θα βρεις πολλά μαγαζιά street food να την σερβίρουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι φιλοζωικές οργανώσεις πολεμούν για το παράνομο «ψάρεμα» πτερυγίων. Οι ψαράδες πιάνουν τον καρχαρία, κόβουν τα πτερύγια και τον πετούν στην θάλασσα νεκρό. Ίσως αυτή η σούπα να κουβαλάει πολλές τύψεις για να θες να την δοκιμάσεις.

Το video -μόλις λίγων δευτερολέπτων- σου δείχνει την κατάσταση.