Το Skateistan είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ξεκίνησε από την Αυστραλία και τον skateboarder Oliver Percovich και τώρα εδρεύει στην Καμπούλ. Στόχος του να δώσει κίνητρο, να βοηθήσει και να διδάξει τα παιδιά του Αφγανιστάν -κυρίως στα κορίτσια- το skate ως μέσο για να συμμετάσχουν περισσότερο στην εκπαίδευση. Η φωτογράφος Jessica Fulford-Dobson απαθανάτισε στιγμές αφγανών κοριτσιών στην προσπάθειά τους να μάθουν, στις νίκες και στις χαρές τους.

Το Skateistan πλέον εκτείνεται από την Καμπότζη μέχρι και την νότια Αφρική.

Σε αυτές τις περιοχές, το 50% των ανήλικων παιδιών εργάζονται. Το 40% αυτών είναι κορίτσια.

Σε πολλές αφγανές κοινότητες είναι απαγορευτικό στις γυναίκες ακόμα και να κάνουν ποδήλατο. Το skate βοηθά αυτά τα κορίτσια να ενδυναμώσουν το σώμα και το πνεύμα τους, να χειραφετηθούν και φυσικά, να διασκεδάσουν.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2012, τέσσερα μέλη του Skateistan πέθαναν σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε μια εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ. Όμως ακόμα και αυτό δεν θα σταματήσει αυτά τα παιδιά από το να κυνηγούν τα όνειρά τους.

skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-1 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-2 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-3 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-4 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-5 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-6 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-7 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-9 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-10 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-15 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-19 skateistan-skateboarding-girls-afghanistan-jessica-fulford-dobson-25

Από εδώ.
Μπορείς να βοηθήσεις εδώ.