Την προηγούμενη Τετάρτη ο Γιώργος Μάγγας έπαιξε κλαρίνο στο Μουσείο Μπενάκη για να διασκεδάσει τους ανθρώπους της τέχνης που είχαν βρεθεί εκεί με αφορμή την destefashioncollection.

Ανάμεσά τους οι Kim Gordon, Sofia Copolla, Massimiliano Gioni, Maurizio Catellan, Αdam Szymczyk [ο νέος επιμελητής της Documenta] και άλλα τεχνοcelebrities…

Οι φωτογραφίες είναι του Photoharrie.

DSC_0055 DSC_0051DSC_0033 DSC_0029 DSC_0021 DSC_0017 DSC_0014 DSC_0009 DSC_0006

Το destefashioncollection είναι ένα πρότζεκτ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο, λειτουργεί ως μέσο διερεύνησης των ορίων ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας και εξελίσσεται αθροιστικά: από το 2007. Κάθε χρόνο ένα καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει μια »capsule collection”: να επιλέξει πέντε κομμάτια από τις συλλογές της συγκεκριμένης «σεζόν», εξετάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της διεθνούς μόδας της περιόδου.

Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει οι:

Michael Amzalag & Mathias Augustyniak (M/M Paris)- 2007, Juergen Teller – 2008, Helmut Lang – 2009, Patrizia Cavalli – 2010, Charles Ray – 2011, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη – 2012, Diller Scofidio +Renfro – 2013, Μαρία Παπαδημητρίου – 2014.

Η έκθεση DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 to 8 συγκεντρώνει το υλικό (τις αρχικές επιλογές και το έργο που προκύπτει από αυτές) των οκτώ πρώτων ετών στην εξέλιξη του πρότζεκτ. Στόχος της είναι να αντιπαραβάλει τις επιλογές των καλλιτεχνών από τον χώρο της μόδας και τις αναγνώσεις τους, καθώς και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίον συνδέονται ή συνομιλούν μεταξύ τους όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την ευρύτερη “συλλογή”, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιβλία καλλιτεχνών και εκδόσεις δημιουργημένες ειδικά για κάθε μία από τις συμμετοχές. Πρόκειται για μια έκθεση που δεν εστιάζει αποκλειστικά ούτε στην τέχνη ούτε στη μόδα, αλλά μάλλον στις εντάσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους δύο κόσμους, τις συγγένειες που τους συνδέουν ή την απόσταση που τους χωρίζει, καθώς και στo πρόβλημα κατανόησης της έννοιας του ‘σύγχρονου’, όπως αυτή αναδύεται μέσα από τη σχέση τους.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει ένα ανεξάρτητο παράλληλο διαδικτυακό πρότζεκτ www.destefashioncollection1to8.gr, το οποίο θα διευρύνει την επιμελητική ατζέντα μέσω της συλλογικής, αυτοσχεδιαστικής συμμετοχής και θα λειτουργεί και στον χώρο της έκθεσης.

Επιμέλεια & σχεδιασμός έκθεσης: Νάντια Αργυροπούλου, Adam Μ. Bandler, Mark Wasiuta.

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag