Το Σάββατο 1η Μαρτίου η Αθήνα θα πέσει «θύμα» του zombie apocalypse που ονομάζεται «Zombie Thriller Party». Στους δρόμους του κέντρου θα εμφανιστούν σάπια πτώματα που «στρατολόγησε» η ομάδα «Zombie Walk Athens» και θα μεταμορφωθούν από τα χέρια της Ξένιας. Για να λύσουμε κάθε απορία ψάξαμε και μιλήσαμε με τους «συνωμότες» που ευθύνονται για ένα από τα πιο hot party του αποκριάτικου τριημέρου.

Xenia Karampekiou 01 Xenia Karampekiou 02 Xenia Karampekiou 03 Xenia Karampekiou 04

Η Ξένια Καραμπέκιου που είναι από τους οργανωτές του «Zombie Thriller Party», θα βρίσκεται το Σάββατο στο θέατρο Χυτήριο για να μεταμορφώσει τον κόσμο σε νεκροζώντανα αδηφάγα party animals:

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το zombie μακιγιάζ;
Με το zombie μακιγιάζ ασχολούμαι μόλις ένα χρόνο. Όλα ξεκίνησαν με την συνεργασία με την ομάδα «Umbrella Greek Division», οι οποίοι αναπαριστούν χαρακτήρες από τις ταινίες του Resident Evil και εμένα με κάλεσαν για να κάνω το μακιγιάζ.

Ποιες ήταν οι επιρροές για να ασχοληθείς με κάτι τόσο πρωτότυπο;
Ως fan της zombie κουλτούρας ήταν ευκαιρία για μένα η συνεργασία με την ομάδα «Umbrella Greek Division» μιας και μπορώ να δουλέψω με τα special effects και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Σίγουρα όμως είναι δύσκολο εδώ στην Ελλάδα να υπάρχει ανταπόκριση επειδή δεν υπάρχουν λεφτά λόγω κρίσης και οι παραγωγές είναι μειωμένες. Με τα special effects έμαθα αρχικά να δουλεύω από τη σχολή επαγγελματικού μακιγιάζ που τελείωσα και μετά σιγά-σιγά μόνη μου. Έχω δει πολλά video στο internet και ιστορικά ντοκουμέντα για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το θέμα.

Έχεις εργαστεί σε κάποιες παραγωγές;
Έχω συνεργαστεί με αρκετά συγκροτήματα για διάφορα video clip γενικά. Για το zombie μακιγιάζ είχα βοηθήσει σε μια ανεξάρτητη ταινία μικρού μήκους, την «Last Day Alive», που είναι η βιογραφία ενός zombie.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για σένα;
Αυτό που θα ήθελα θα ήταν να έφευγα εξωτερικό και να παρακολουθήσω σεμινάρια πάνω στα special effects και τα prosthetics ώστε να φτιάξω εκ νέου έναν δικό μου χαρακτήρα. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε αυτό τον τομέα. Περά από το «Νησί» με τους λεπρούς, και την ταινία «Αδάμαστος» δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη παραγωγή με prosthetics.

Xenia Karampekiou 05 Xenia Karampekiou 06 Xenia Karampekiou 07 Xenia Karampekiou 08 Xenia Karampekiou 09 Xenia Karampekiou 10 Xenia Karampekiou 11 Xenia Karampekiou 12 Xenia Karampekiou 13 Xenia Karampekiou 14

DIY Zombie make up: Οδηγός για το πώς να γίνετε zombie πριν το party από την Ξένια

Βήμα 1ο
Ξεκινάμε τη μεταμόρφωση με το να ρίξουμε 1-2 τόνους το χρώμα του δέρματός μας. Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε make up ή κάποια βαφή προσώπου που μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα εποχιακών ειδών. Καλό είναι να γίνει σε όσα περισσότερα σημεία του σώματος, πέρα από το πρόσωπο, που θα είναι εκτεθειμένα. Προσέχουμε φυσικά να μην υπάρχουν κοκκινίλες στο δέρμα μιας και θα είμαστε νεκροί !!!

Βήμα 2ο
Το επόμενο και πολύ σημαντικό βήμα είναι τα μάτια. Με λίγο κόκκινο χρώμα περνάμε πολύ απαλά το κάτω μέρος του ματιού μέχρι τη μέση περίπου. Στη συνέχεια με ένα μοβ-λιλά ταμποναριστά με το πινελάκι κάνουμε την εσωτερική γωνία των ματιών. Το επόμενο χρώμα, είναι το σκούρο μπλε που χρησιμοποιούμε σαν τελευταία και πιο απαλή στρώση. Με ότι έχει απομένει στο πινέλο κάνουμε τις εξωτερικές γωνίες των ματιών μας για να δώσουμε την αίσθηση των μαύρων κύκλων. Τα υπόλοιπα μέρη τα αφήνουμε όπως έχουν για να φαίνονται πρησμένα.

Βήμα 3ο
Με ένα λεπτό πινέλο και πολύ λίγο μπλε σκούρο πάμε και φτιάχνουμε σε όποια σημεία θέλουμε μικρές φλέβες που υποτίθεται πως έχουν σπάσει για να γίνει πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. Tip, στο τέλος ταμπονάρουμε με το δάχτυλό μας για να υπάρχει «διαφάνεια»

Βήμα 4ο
Με ένα απαλό σφουγγαράκι και λίγο καφέ της ώχρας περνάμε όλο το πρόσωπο για να δώσουμε ανομοιογένεια και να φανεί βρώμικο το δέρμα.

Βήμα 5ο
Αν θέλουμε να κάνουμε πληγές χρειαζόμαστε ένα latex σφουγγαράκι και υγρό επίσης latex και περνάμε μια στρώση στο σημείο που θέλουμε. Πριν στεγνώσει τοποθετούμε βαμβάκι στο σημείο για να δοθεί η ανάγλυφη αίσθηση. Για να ολοκληρώσουμε το πρόπλασμα περνάμε άλλη μία ή δύο στρώσεις με υγρό latex.

Βήμα 6ο
Στην επιφάνια που έχουμε κάνει τις πληγές μας αφού έχει στεγνώσει το latex βάζουμε κόκκινο χρώμα. Τέλος τοποθετούμε και στο υπόλοιπο πρόσωπο κόκκινο χρώμα για να δώσουμε την αίσθηση ότι «γευματίσαμε» πρόσφατα σαν σωστά zombie.

Xenia Karampekiou 15 Xenia Karampekiou 16 Xenia Karampekiou 17 Xenia Karampekiou 18 Xenia Karampekiou 19 Xenia Karampekiou 20

Ο Τάσος Παναγιώτου είναι ο «σατανικός» εγκέφαλος πίσω από το party. Ορίστε λίγα λόγια για να είστε έτοιμοι τι σας περιμένει αυτό το Σάββατο 1η Μάρτιου όπου οι νεκροί θα «καταλάβουν» την πόλη…

Τι είναι και πώς ξεκίνησε σαν ιδέα το «Zombie Thriller Party»;
Ξεκινήσαμε το 2010 με την ιδέα της διοργάνωσης ενός μεγάλου ζόμπι Thriller flashmob στα πλαίσια του ξένου concept «Thrill The World», της ταυτόχρονης δηλαδή διοργάνωσης χορευτικών flashmob με θέμα το «Thriller» του Michael Jackson σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς, μιας και η χώρα μας δεν μπορεί εύκολα να μπει στο πνεύμα μιας τέτοιας ιδέας βασισμένης στη γιορτή του Halloween, μετατρέψαμε το «Thrill The World» σε «Thrill Athens», φέρνοντάς το στα δικά μας μέτρα για τις Απόκριες. Η ιδέα είχε την έγκριση του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίχθηκε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του 2010 και 2011 και είχε μεγάλη απήχηση από τον κόσμο και τα media. Μπορείτε να δείτε τα video μας στο youtube. Mε την επιθυμία να εξελίξουμε την ιδέα σε κάτι που θα ήταν πολύ πιο προσιτό σε κόσμο που πιθανώς πίστευε πως στα πάρτι μας παίζουμε μόνο Michael Jackson και πως αυτά είναι αποκλειστικά για «πωρωμένους», κάναμε ένα break το 2012 και πέρσι επιστρέψαμε με μια τελείως διαφορετική ιδέα που ναι μεν έχει ως βάση τα πρώτα μας πάρτι, στην ουσία όμως πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην pop κουλτούρα των ταινιών, σειρών τρόμου και halloween cartoon, με έμφαση στα zombie. Το φετινό πάρτι αποφασίσαμε εδώ και κάποιους μήνες πως θα αφορούσε στην αγαπημένη μας σειρά το «Walking Dead». Όλα τα φετινά φιλμ που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από τις 20:00 το βράδυ αλλά και η αισθητική, η διακόσμηση και η μουσική της βραδιάς θα είναι «βγαλμένα» από τον αμερικάνικο Νότο της σειράς και την ζωή σε ένα “post-apocalyptic” σκηνικό.

Τι είναι το «Zombie Walk«;
Πριν το πάρτι, θα προηγηθεί όπως και κάθε άλλη χρονιά το ελληνικό «Zombie Walk», το οποίο διοργανώνεται από την ομάδα «Zombie Walk Athens» που συνεργαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο. Το Zombie Walk είναι η παρέλαση των νεκροζώντανων που ξεκίνησε στις αρχές των 00’s σε Αμερική και Καναδά και πλέον το κάνουμε και στη χώρα μας. Ο «περίπατος» των παιδιών θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ από τον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη» και θα συνεχιστεί σε Μοναστηράκι, Θησείο και Κεραμικό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραμείνουν «in character» κατά τη διάρκεια της βόλτας μιας και είναι zombie ! Αμέσως μετά το Zombie Walk και λίγο πριν τις 8 μ.μ , όσοι έλαβαν μέρος θα συγκεντρωθούν μαζί με άλλους horror σινεφίλ στο Θέατρο Χυτήριο, για ένα μίνι δίωρο φεστιβαλάκι με τα καλύτερα ανεξάρτητα zombie short film.

Ο στόχος της όλης διοργάνωσης;
Το #zombiethrillerparty είναι μια φρέσκια, τρελή ιδέα αφιερωμένη στην pop κουλτούρα των ταινιών, σειρών τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας, που διοργανώνεται για τέταρτη πλέον χρονιά. Η δεύτερη απόπειρα για ένα τέτοιο μεγάλο «halloween» πάρτι και θέλουμε να το καθιερώσουμε. Και πιστεύουμε πως αυτό έχει ήδη γίνει! Η διοργάνωση πραγματοποιείται τελείως ανεξάρτητα, με σχεδόν μηδενικό budget και προσωπικά χρήματα της ομάδας. Πίσω από αυτό υπάρχει, πολύ τρέλα, μεράκι και αγάπη για όλες αυτές τις ταινίες και την αισθητική του halloween μιας και καταλάβαμε ότι ο κόσμος είχε ανάγκη ένα τέτοιο event. Τι θα δείτε; Διαδραστικά παιχνίδια, φωτογραφίσεις και cosplay διαγωνισμούς και (όπως και πέρσι) ειδικό stand για makeup μέσα στο θέατρο, horror clips και αγαπημένα halloween cartoon, την καλύτερη alternative και pop rock μουσική, μπαλόνια, καπνούς και γλυκίσματα. Σας περιμένουμε!

Zombie Thriller Party
Θέατρο Χυτήριο Κεραμικός Ιερά Οδός 44
Ώρα 8 μ.μ έως τελική πτώση από το χορό
Είσοδος 5 ευρώ με μπίρα ή κρασί και συμμετοχή παράλληλα σε διαγωνισμούς.
 

Κείμενο: Ιωσήφ Χαλαβαζής
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος