Ο Θωμάς Παπαχρήστου δηλώνει clubber και έχει δύο ηλικίες. Ψυχικά είναι 18 και σωματικά 34. Ασχολείται εννιά χρόνια με τη διοργάνωση events και τα έντεκα χρόνια παραμονής στο Λονδίνο τον έκαναν βαθιά προσηλωμένο στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία όπως δηλώνει, είναι και η θρησκεία του. Απόψε, στο Block 33 θα ταράξει τα νερά της Θεσσαλονίκης με άλλο ένα Synthetic party.

thomas1

Τι είναι το Synthetic party;
Το Synthetic party έχει 2 όψεις (όπως άλλωστε θα έπρεπε να έχει και κάθε party). Η μία όψη αφορά το κομμάτι της διοργάνωσης. Στην σκηνή θα παρουσιαστούν τόσο cuttin’ edge καλλιτέχνες όσο και σταθερές αξίες από ένα αρκετά ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής σκηνής, άλλοι σε dj και άλλοι σε live sets. Η σύνθεση διαφορετικών στυλ και το «πάντρεμα» διεθνών και ημεδαπών ταλέντων είναι βασικοί άξονές μας. Όσον αφορά στην υποδομή, προσπαθούμε να επιλέγουμε τους καλύτερους δυνατούς χώρους, αξιοπρεπή ηχοσυστήματα και υψηλού επιπέδου service. Η άλλη όψη είναι  αυτή του κοινού. Οι clubbers είναι αυτοί που δημιουργούν ένα πετυχημένο party. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει το επιζητούμενο vibe. Βάλε την «τέλεια» μουσική, τον απόλυτο χώρο, τον πιο κρυστάλλινο ήχο. Χωρίς το κατάλληλο crowd  δεν γίνεται. Το dance floor πρέπει να είναι ένας χώρος που ενώνει ανθρώπους. Να είναι το σημείο που «αφήνεσαι», γίνεσαι το ίδιο με τον διπλανό σου, παραμερίζοντας προκαταλήψεις και taboo. Το ιδανικό κοινό, είναι αυτό που αποτελείται από κάθε καρυδιάς καρύδι και αυτό που τους ενώνει είναι η μουσική και το feeling.

Το Synthetic party ήταν δική σου ιδέα;
Τα πάρτι δεν είναι πυρηνική φυσική ούτε το team  του Synthetic ήρθε για να παρουσιαστεί ως άλλος μεσσίας. Πάρτι γίνονται εδώ και  αιώνες και εκφράζουν την ανθρώπινη ανάγκη για συνεύρεση, κοινωνικότητα και διασκέδαση. Η διοργάνωση πάρτι είναι εδώ και πολλά χρόνια στο κεφάλι μου. Είναι αυτό που θέλω να κάνω. Οι συγκυρίες με οδήγησαν στο να προσπαθήσω να  πάω σε άλλο επίπεδο. Σαφέστατα και όλοι «τρέχουμε» για τον κοινό σκοπό, αλλά όλα τα μέλη έχουν το δικό τους πόστο. Προσωπικά δραστηριοποιούμαι περισσότερο στο μουσικό κομμάτι.

snuffo

Πώς και πότε ξεκίνησε;
Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ήμουν μέλος μιας άλλης μουσικής ομάδας της πόλης, στην οποία, πέραν του djing, ασχολήθηκα με τα bookings και το εν γένει marketing. Στην προηγούμενη ομάδα άφησα μια σημαντική παρακαταθήκη από αξιολογότατους καλλιτέχνες και έμαθα πολλά πράγματα για τη συνθετότητα που εμπεριέχει η διοργάνωση ενός μουσικού event. Η αφετηρία του Synthetic ήταν μια συζήτηση που κράτησε ώρες σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης.

Ποιος ήταν ο στόχος σου;
Είμαι ενεργός clubber για κάτι λίγο λιγότερο από είκοσι χρόνια  οπότε σίγουρα καταλαβαίνω τι χρειάζεται για να περάσει καλά κάποιος από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του σε αυτές τις σκοτεινές αίθουσες που παίζουν ηλεκτρονική μουσική. Bασικός στόχος, ήταν και εξακολουθεί να είναι να μπορέσουμε να παρέχουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, τα συστατικά  μιας πετυχημένης βραδιάς σε αυτούς που θα έρθουν στα events μας. Τα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής είχαν «περιθωριοποιηθεί» για αρκετά χρόνια. Αυτό σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, οδήγησε στη συρρίκνωση του κοινού. Παλιοί clubbers σταμάτησαν να βγαίνουν και η νέα γενιά οδηγήθηκε σε πιο mainstream τρόπους διασκέδασης. Σκοπός είναι λοιπόν να «αποκατασταθεί» αυτή η σχέση εμπιστοσύνης του διασκεδαζόμενου προς το διοργανωτή. Τέλος, κάτι που με έχει απασχολήσει διαχρονικά είναι η απουσία πραγματικής και συλλογικής «σκηνής». Είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος, μέσα στον οποίο όμως υπάρχουν αξιολογότατες μονάδες και ομάδες. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει συλλογικότητα και συναγωνισμός, αλλά ανταγωνισμός. Νομίζω πως αυτό που πραγματικά θα έκανε  τη διαφορά κρύβεται στην έκφραση «η ισχύς εν τη ενώσει».

people2

Ποιους θα δούμε στο Synthetic party στη Θεσσαλονίκη;
Απόψε το βράδυ καλεσμένοι μας στο Block 33 θα είναι ο Makam από το Amsterdam, o Βερολινέζος Moomin σε ένα live set και ο εξαιρετικός Miltiades από την Αθήνα. Στις 28 Φεβρουαρίου και στο Principal Club του Μύλου υποδεχόμαστε δύο θρύλους από το Detroit, τον Juan Atkins και τον Robert Hood. To after hours set θα αναλάβει ο φίλος μας Mr Roussos από το Ηράκλειο. Έχουν «κλείσει» και άλλα line ups και ημερομηνίες και θα ανακοινωθούν σύντομα στις σελίδες μας.

Ποιοι χορεύουν πιο πολύ, οι Θεσσαλονικείς ή οι Αθηναίοι;
Ασυζητητί οι Θεσσαλονικείς! (Ελπίζω να μη παρεξηγηθούν οι φίλοι μου στην Αθήνα).

Υπάρχει βελτίωση στον χώρο των πάρτι στην Ελλάδα. Πώς νιώθεις για αυτό;
Υπάρχουν πολύ περισσότερα parties  τα τελευταία δύο-τρία χρόνια και ο κόσμος ψάχνεται πιο πολύ. Μακάρι να υπάρχουν πολλά όμορφα events και ομάδες. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μεγαλώσει ο πυρήνας που κοινού.

thomas3

Τι ονειρεύεσαι;
Ονειρεύομαι έναν κόσμο πιο απλό, πιο απελευθερωμένο με λιγότερο κουτσομπολιό και ένα μήνα σε ένα ερημικό νησί με την κοπέλα μου.

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά

https://www.facebook.com/SyntheticEvents
http://www.residentadvisor.net/profile/syntheticskg