Το Game of Thrones, μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές αυτήν την στιγμή σε όλο τον κόσμο, μόλις μπήκε στην 4η σεζόν της. Βασίζεται στα βιβλία επικής φαντασίας του GRR Martin ‘Α Song of Ice and Fire’ και αφηγείται τον εμφύλιο πόλεμο που ξεσπάει στις φανταστικές ηπείρους Westeros και Essos με διάφορα υπερφυσικά στοιχεία που απειλούν την ισορροπία του κόσμου. Και ενώ όλοι οι φαν αγωνιούν για το ποια οικογένεια και ποιος γόνος θα ανέβει τελικά στον σιδερένιο θρόνο του King’s Landing, στην Αθήνα η ομάδα Street Production αποφάσισε να διοργανώσει το πρώτο meet-up για τους φαν της σειράς, το Σάββατο 12 Απριλίου στο Excalibur-Avalon στο Ψυρρή. Μια συνάντηση υπερπαραγωγή που θα έχει φαγητό και κοκτέιλ με συνταγές βγαλμένες από την σειρά, παιχνίδια με κάρτες, αναπαραστάσεις από την Arma Hellas και κλήρωση με δώρα GOT στο τέλος της βραδιάς.

Gulash Το πρωινό του John Snow 09_got

«Για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα κάτι τέτοιο για τους φαν σειρών και ταινιών. Στην συγκεριμένη περίπτωση είναι για μια επική σειρά φαντασίας το Game of Thrones που κάνει ρεκόρ τηλεθέασης όπου κι αν προβάλλεται. Μας αρέσουν κάποια πράγματα που γίνονται στο εξωτερικό και το είχαμε και λίγο καημό γιατί να μην γίνονται κι εδώ πράγματα στο ίδιο επίπεδο. Σκοπός είναι να γίνεται μια συνάντηση μια φορά το χρόνο και ανάλογα με τον κόσμο που προσελκύει, να γίνεται σε ακόμη μεγαλύτερους χώρους και να έχει ακόμη περισσότερες δραστηριότητες για τον κόσμο αλλά και να προσελκύει και άτομα από το εξωτερικό», μου λένε τα αδέρφια Αλέξανδρος και Λάμπρος Ορφανόπουλος που έχουν αναλάβει την παραγωγή του event.
«Και το φαγητό πώς προέκυψε;». «Το Game of Thrones σου δίνει μια μεγαλύτερη γκάμα ιδεών να κάνεις διάφορα πράγματα και το συγκεκριμένο μας έδινε την δυνατότητα να βάλουμε και φαγητό, αρκεί να βρίσκαμε τον κατάλληλο άνθρωπο να το εκτελέσει. Μας ήρθε βέβαια και κουτί με τον χώρο που είναι στημένος έτσι και θυμίζει το Game of Thrones. Είναι τελείως θεατρικός και έχει και δύο ταλέντα στο μπαρ και στην κουζίνα που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα, το αφήσαμε πάνω τους και μας αφήσαν άφωνους. Επίσης προσπαθήσαμε οι τιμές στο φαγητό να είναι πολύ προσιτές».

The Old Bear Lemonpie αντί για lemon cake που τρώνε στο King's Landing Blood Orange Martini εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα της Cersei Lannister 06b_got 07_got 08_got

Οι συνταγές προέρχονται από το γνωστό βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει με το που ξεκίνησε η σειρά, το ‘A Feast of Ice and Fire’. Είναι γνωστό πως στα βιβλία ο Martin περιγράφει πλούσια σε εδέσματα τραπέζια και φαγητά να σου πέφτουν τα σάλια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχει αποπειραθεί να μαγειρέψει κανένα από αυτά. «Και πώς άλλωστε;» αστειεύονται ο μπάρμαν Βασίλης Κλαζίδης και ο σεφ Ηρακλής Παρασκευαΐδης, «οι περισσότες συνταγές που υπάρχουν στο βιβλίο απαιτούν υλικά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και γενικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, οπότε χρησιμοποιήσαμε ό,τι πιο σχετικό ήταν δυνατό. Και στα κοκτέιλ το ίδιο, απαιτούσαν κάποια πράγματα που όχι μόνο δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά δεν τα είχαμε ξανακούσει. Σίγουρα τρώνε καλά στα βιβλία, αλλά λίγο περίεργα με βάση το δικό μας στομάχι.»

Έχουν ετοιμάσει 10 κοκτέιλ, 6 πιάτα και 2 γλυκά είναι εμπνευσμένα από την σειρά (και τρώγονται). Ο Βασίλης προτείνει στους φαν να δοκιμάσουν το οινόμελο με τζίντζερ και μπαχαρικά, το επονομαζόμενο “The Old Bear” που πίνουν στο Τοίχος και ο Ηρακλής την μεσαιωνική πίτα με μοσχάρι και μπέικον που τρώνε οι Βόρειοι του Winterfell.

10_got

Σάββατο, 12 Απριλίου στο Excalibur-Avalon στου Ψυρρή.

facebook event

Κείμενο: Μαρία Παππά
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς