Στο Grand Budapest Hotel του Wes Anderson τα λαχταριστά γλυκά του Herr Mendl [του φανταστικού φούρναρη ζαχαροπλάστη του ξενοδοχείου] είναι σημαντικά στοιχεία στην ιστορία –όπως και όλες οι λεπτομέρειες στις ταινίες του Wes. Παρόλο που ο Herr Mendl δεν θα μοιραζόταν ποτέ τη συνταγή, ο Wes Anderson τη χρησιμοποίησε ως μέρος της προώθησης του Grand Budapest Hotel και έφτιαξε ένα βίντεο με τις οδηγίες για τη δημιουργία του Courtesan au Chocolat. Στην ταινία τα γλυκά τα φτιάχνει η Αγκάθα, ο έρωτας του πρωταγωνιστή Zero και ζαχαροπλάστισσα του Herr Mendl, και σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας Τζέρεμι Ντόσον, ήταν «μέρος της ιστορίας από την αρχή». Ζήτησαν από μια τοπική ζαχαροπλάστισσα του Gorlitz της Γερμανίας όπου γυριζόταν η ταινία (της Anemone Müller από το Cafe CaRe) να φτιάξει μία κλασική τοπική συνταγή και όταν κατέληξε στο γλυκό, δούλεψε με τον Wes Anderson για την τελική εμφάνισή του.

Το βίντεο που γύρισε η ομάδα του Anderson είναι αυτό:

Και η κλεμμένη «πειρατική» συνταγή από τα αρχεία του Nebelsbad που περιέχει και μία συνταγή του 1963 από την κουζίνα του Grand Budapest Hotel με αυγά σκόνη, όπως δημοσιεύτηκε στην Lutz Daily Fact.

Courtesan au Chocolat του Mendl

How-To-Make-Courtesan-au-Chocolat-From-Wes-Andersons-The-Grand-Budapest-Hotel1

Η ζύμη για τα σου

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
125 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ
μια πρέζα αλάτι
δυο πρέζες ζάχαρη

Βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία, σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να ενσωματωθούν στη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε χωνί και σχηματίζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τριών μεγεθών μπάλες από ζύμη: μικρές, μέτριες και πιο μεγάλες για να φτιάξουμε τριών μεγεθών σου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά. Τα μικρά τα ψήνουμε ξεχωριστά γιατί θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα τρυπάμε ελαφρά ένα-ένα για να φύγει ο ατμός.

anigif_original-30118-1394558918-10 anigif_original-25884-1394558991-5

Η γέμιση

Μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε τα μεγάλα και τα μεσαία σου με κρέμα σοκολάτας:

1 ½ κούπα γάλα πλήρες
2 κουταλιές κακάο σκόνη
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
3 κρόκοι από μεγάλα αυγά
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
λίγο κορν φλάουρ
αρκετά κομμάτια σπασμένης πικρής σοκολάτας [μία κουβερτούρα]

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας να λιώσει [χωρίς να βράσει]. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, και δυο κουταλιές κορν φλάουρ και προσθέτουμε στο μπολ το μισό από το γάλα με τη σοκολάτα, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο γάλα, ανοίγουμε πάλι τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Η συνέχεια [η συναρμολόγηση και η διακόσμηση] στο βίντεο.

maxresdefault

anigif_original-1796-1394559066-25 anigif_original-9017-1394559083-10 grand

Καλή όρεξη.