Τα έργα του είναι αυτό που οι περισσότεροι θα ονόμαζαν προκλητικά. Το ίδιο και οι πιο πολλές δηλώσεις του. Ο 22χρονος The Kid όμως είναι ταλαντούχος και ξεχωριστός, όχι μόνο επειδή είναι αυτοδίδακτος. Τα μεγάλου μεγέθους σχέδιά του είναι φτιαγμένα από μπλε στυλό Bic σε χαρτί και τα γλυπτά του είναι υπερ-ρεαλιστικά ομοιώματα ανθρώπων κάθε ηλικίας, κυρίως νεαρής: από βρέφη σε θερμοκοιτίδες καλυμμένα με το τατουάζ των Mara Salvatrucha, της εγκληματικής συμμορίας από το Σαλβαδόρ, εφήβους λίγο πριν δολοφονηθούν στην επίθεση στο σχολείο του Columbine, μια νεαρή γυναίκα που έχει  καταρρεύσει στη γέννα. Τα σχέδιά του δείχνουν νεαρούς που είναι καταδικασμένοι σε ισόβια ή σε πολυετείς φυλακίσεις σε αμερικάνικα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ο Kid είναι μισός Ολλανδός και μισός Βραζιλιάνος και χρησιμοποιεί μια φράση του Όσκαρ Ουάιλντ από το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι για να εξηγήσει την ιδέα πίσω από τα έργα του: «Πίσω από κάθε έξοχο πράγμα υπάρχει κάτι τραγικό».

Από εδώ.

TKW7 TKW1+bis TKW18 TKW12+copie TKW8 TKW11 photo+4 photo+3 photo+5 photo+2 TKW32+copie TKW29+copie+copie+copie DSC_0294+-+copie+copie DSC_0277+-+copie