Εκεί που ο Πυθαγόρας συναντά την Ευκλείδιο γεωμετρία βρίσκουμε έναν μετανάστη τεχνίτη που όχι έχει βρει μια εποικοδομητική διέξοδο διαφυγής από το χάος της σημερινής Αθήνας, διδάσκοντας πρακτική φιλοσοφία και υλοποιώντας το αόρατο.

_DTF0938 εξωφυλλο_DTF0499

Πώς αποφάσισες να μεταναστεύσεις στην Ελλάδα;
Στην Βουλγαρία ήτανε δύσκολα τα πράγματα το 1994 όταν και αποφάσισα να έρθω. Δεν υπήρχαν καθόλου δουλειές, υπήρχε εργασιακή εκμετάλλευση και ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσω εκεί έχοντας μια φυσιολογική ζωή.

Πώς επιβίωσες αυτά τα χρόνια;
Δουλειά. Άρχισα σαν οικιακός βοηθός και σοφέρ. Μετά έμαθα να δουλεύω τις λαμαρίνες και να φτιάχνω σιδεροκατασκευές. Τοποθετούσα αεραγωγούς στον εξαερισμό του μετρό και αργότερα δούλεψα ως εργοδηγός.

Τι σημαίνει γεωμετρία και ποια η διαφορά της από την ιερή γεωμετρία;
Η γεωμετρία είναι μια πρακτική επιστήμη που μελετάει αποστάσεις, επιφάνειες και όγκους, ενώ η ιερή γεωμετρία επεκτείνεται σε όλες τις διαστάσεις της πραγματικότητας – ορατής και αόρατης. Περιλαμβάνει τα αρχικά σχέδια που ονομάζονται αρχέτυπα και με βάση τα οποία έχουν δομηθεί τα πάντα. Η ιερή γεωμετρία είναι το φως, η αρμονική μουσική και το σύμπαν. Το ανθρώπινο σώμα είναι η πραγματική ενσάρκωση της ιερής γεωμετρίας όπως αποτύπωσε και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι στον Βιτρούβιο άνθρωπο.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με γεωμετρικές κατασκευές;
Επειδή κατάλαβα πως με αυτό τον τρόπο δημιουργώ ομορφιά και εκφράζω την αγάπη μου προς όλο τον κόσμο. Με αυτές τις αρχέτυπες γεωμετρικές κατασκευές αντιλήφθηκα πόσο καλό κάνουν στη δική μου υγεία και ενέργεια. Επίσης κατάλαβα ότι είχε και θετική επίδραση στους γύρω μου. Πιστεύω και νιώθω ότι αυτή είναι η αποστολή μου στη γη, ένας τρόπος να προσφέρω το δικό μου λιθαράκι σε έναν πιο όμορφο και ειρηνικό κόσμο.

Γιατί να βάλουμε ένα έργο σου στον χώρο μας;
Η αγάπη που νιώθω και η συγκέντρωση που πετυχαίνω όταν φτιάχνω αυτές τις γεωμετρικές κατασκευές αποτυπώνεται στο μέταλλο και στους κρυστάλλους και αυτό αυξάνει την ήδη θετική επίδραση που εκπέμπουν τα έργα από τη φυσική τους αρχετυπική δομή. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να “καθαρίζουν” ενεργειακά τον χώρο στον οποίο βρίσκονται και να προστατεύουν τους ανθρώπους από αρνητικές δονήσεις. Ένας χώρος μπορεί να είναι ενεργειακά επιβαρυμένος από άσχημα γεγονότα που έχουν συμβεί εκεί στο παρελθόν ή από γεωπαθητικά προβλήματα όπως υπόγεια γεύματα νερού, σεισμικά ρήγματα και αρνητικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρονικές συσκευές και ασύρματα δίκτυα. Τα έργα αυτά αποτελούν μια επιστημονικά μετρήσιμη ασπίδα προστασίας σε όλα αυτά τα θέματα.

_DTF0912 _DTF0905 _DTF0863 _DTF0852 _DTF0847 _DTF0835

Του Holy Mustache.

http://youtu.be/y50WSfPwDEg

Φωτογραφίες: Βασίλειος Κυριακούλης

Ο Holy Mustache κάνει για ένα Σαββατοκύριακο guest editing στο greka.lifo.gr.