Το Kids κυκλοφόρησε το 1995 και ωστόσο ακόμη και σήμερα αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια το πώς είναι να μεγαλώνεις σε μία μεγάλη πόλη. Ο Larry Clark κατέγραψε με ρεαλισμό τις ζωές των εφήβων της Νέας Υόρκης και άφησε το στίγμα του στον ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο. «Είχα μία ξεκάθαρη εικόνα από αυτό που ήθελα να δημιουργήσω», λέει ο Larry Clark. «Δεν σκέφτηκα ποτέ, ωχ τι κάνω τώρα; Ήξερα ακριβώς τι έκανα». Για να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας ο Clark ένωσε τις δυνάμεις του με την Supreme και έφτιαξαν μία συλλογή από ρούχα με τυπωμένες φωτογραφίες από την ταινία.

09eb78568407eb78e0c6a58d0b2af50a 78bad5c82f916b8f3ca8532a3f8b52ed

Κάποιοι από τους ηθοποιούς δεν κατάφεραν να παίξουν ποτέ στην ταινία γιατί ήταν πίσω από τα κάγκελα.

«Μερικοί από τους ανθρώπους που είχαμε στο καστ δεν μπόρεσαν να παίξουν γιατί βρίσκονταν στην φυλακή. Αλλά επιλέξαμε τους περισσότερους και μετά ο Harmony Korine έγραψε για αυτούς. Ο Harold ήταν ο Harold Hunter. Ο Casper ήταν ο Justin Pierce. Ήταν δύσκολο να βρούμε τα κορίτσια γιατί χρειαζόμασταν κοπέλες που ήταν δεκαοχτώ αλλά φαινόντουσαν για δώδεκα. Η Chloë Sevigny ήταν εντελώς κόντρα. Ήταν κορίτσι των κλαμπ και ήταν εκεί τριγύρω».

TSOU-2

Μόνο μία σκηνή ήταν εκτός σεναρίου.

«Τα πάντα ήταν γραμμένα. Δεν κάναμε αυτοσχεδιασμούς παρά μόνο σε μία σκηνή: τα τέσσερα αγόρια στον καναπέ προς το τέλος της ταινίας στο πάρτι. Τα παιδιά αυτά ήρθαν από το Σαν Φρανσίσκο  -τρεις από αυτούς εμφανίστηκαν γιατί γούσταραν τους skaters και όταν τους είδα είπα, «κάτι πρέπει να κάνω». Τους μάζεψα όλους στον καναπέ και τους έλεγα τώρα μιλήστε για αυτό, τώρα για το άλλο και μετά για κάτι άλλο. Ήταν μαγικό. Πρέπει να είναι η πιο ωραία σκηνή της ταινίας. Ήταν καταπληκτικό».

tumblr_mr8lw7kMYn1qe5l2no3_1280 tumblr_n12rmdmot61tt7yxoo6_1280

Μπορεί να ήταν αληθινός ο μπάφος.

«Συζητούσαμε για περίπου 10-15 λεπτά και μετά ξεκινήσαμε το γύρισμα. Μετά έκαναν ότι κάπνιζαν μαριχουάνα. Μπορεί να ήταν και αληθινή, δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ότι κάποιοι από το συνεργείο ήθελαν να παραιτηθούν μετά από αυτή τη σκηνή. Σκεφτόντουσαν ότι δεν ήταν σωστό να κινηματογραφούν δωδεκάχρονα να καπνίζουν μπάφους. Αλλά δεν ήταν δικός μου ο μπάφος!».

Η συλλογή ρούχων της Supreme με αφορμή τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας Kids θα είναι διαθέσιμη σε μαγαζιά της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Λονδίνου από τις 21 Μαΐου.

Από εδώ.