Το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου στο Club Division στη Θεσσαλονίκη οι Be Uncensored  φιλοξενούν μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης techno μουσικής, τον Peter Van Hoesen από το Βέλγιο. Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους DJs του καλύτερου club στον κόσμο, το Berghain, με σπουδαία δισκογραφία εδώ και μια δεκαετία. Μαζί του, πέρα από τους ίδιους Be Uncensored που είναι και οι resident DJs του Club Division, θα παίξει ένας από τους καλύτερους techno jockeys στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ο Caught In Fact, ο οποίος συνειδητά παραμένει στο περιθώριο. Μιλήσαμε με τους Be Uncensored λίγο και μας είπαν δύο λόγια για τα πετυχημένα πάρτι τους και για τους ίδιους.

AndreasBW2

Πείτε μου λίγα λόγια για τους Be Uncensored.
Τον Ιούνιο του 2012 μαζευτήκαμε μια παρέα να παίξουμε δίσκους για τους φίλους μας σε έναν πολύ ωραίο αυτόνομο χώρο που δυστυχώς δεν υπάρχει πια, το Βούτυρο Καπέλο. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι οι φίλοι μας ήταν πολλοί και ότι τους αρέσουν τα αληθινά πάρτι. Οι δύο από μας παίζουμε μουσική εδώ και χρόνια σε Αγγλία, Γερμανία και σ’ όλη την Ελλάδα. Ο τρίτος είναι το νέο αίμα. Ομολογουμένως στην αρχή δεν υπήρχε κάποιος βαθύτερος σκοπός. Ίσως ήταν η μόνη μας διέξοδος να παίξουμε τη μουσική που μας άρεσε, όπως μας άρεσε, καθώς εκείνη την εποχή δε γινόταν τίποτα στη Θεσσαλονίκη που να μας εκφράζει μουσικά και κυρίως, αισθητικά. Ο σκοπός προέκυψε τους πρώτους μήνες της δραστηριότητάς μας. Να οργανώνουμε πραγματικά πάρτι για να περνάμε πρωτίστως εμείς καλά. Ξέρεις, όταν περνάς καλά εσύ που παίζεις μουσική, συνήθως μεταδίδεις την ενέργεια και στο διπλανό σου.

Trio

Τι πάρτι έχετε διοργανώσει μέχρι σήμερα;
Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με μικρά βήματα. Από τον πρώτο μας καλεσμένο DJ, ένα αφανή ήρωα της Θεσσαλονίκης μέχρι τώρα, έχουμε διοργανώσει πάνω από είκοσι πάρτι φιλοξενώντας καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Σε υπόγεια, παρατημένες βιοτεχνίες, χώρους τέχνης αλλά και club. Αναζητούμε διαρκώς εναλλακτικούς χώρους και ενδιαφέροντα concept. Θέλουμε μια βραδιά να αποτελεί συνολική εμπειρία για κάποιον που θα μας τιμήσει. Από το sms που θα δεχτεί με τη διεύθυνση του χώρου όπου θα γίνει το πάρτι, μέχρι τα visuals και τις εκθέσεις έργων τέχνης, είναι όλα μέρος της αισθητικής μας. Στο πάρτι του Φεβρουαρίου δε, θα παρουσιάσουμε ένα μοναδικό concept, με όλη τη σημασία της λέξης. Δυστυχώς ακόμη δε μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι ιδιαίτερο προτείνετε;
Αντί του ιδιαίτερου προτιμούμε έννοιες παραμελημένες. Καλλιέργεια, απλότητα, σύνεση, ταπεινοφροσύνη και αλήθεια. Στέρεες βάσεις.

10866982_10203123031411919_1442868907_nCloutier

Τι ανταπόκριση έχετε πάρει από το κοινό;
Αν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου αυτά τα δύο χρόνια, κάτι κάνουμε. Δεν κάνουμε κάτι φοβερό. Μουσική παίζουμε και απλά βάζουμε 2-3 μεταβλητές σε μια σειρά για να βγει το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάποιους αρέσει ο τρόπος μας, σε κάποιους δεν αρέσει. De gustibus et de coloribus non est disputandum.

Πώς είναι η νυχτερινή ζωή στην Θεσσαλονίκη αυτόν τον καιρό;
Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική μουσική, γίνονται πράγματα. Επιτηδευμένα και μη. Τα πρώτα είναι καταδικασμένα, αλλά αυτά που δημιουργούνται αγνά, από γνώστες της μουσικής, τα αγκαλιάζει ο κόσμος. Παράδειγμα η ομάδα Complex που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με την οποία διατηρούμε καλές σχέσεις. Το default είχε εξαιρετική παρουσία στη Θεσσαλονίκη με την έκθεση και το πάρτι που οργάνωσε. Υπάρχουν οι Non που είναι στο χώρο πολλά χρόνια και ξέρουν τι κάνουν. Το Club Division, το μοναδικό venue με σοβαρό ηχοσύστημα. Το Coo, από τα πιο ωραία bar της πόλης, όπου νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Πολύ σημαντικό είναι που υπάρχει αυτή η συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική. Έτσι δημιουργείται ένας πυρήνας, έτσι δυναμώνει η σκηνή.

DSC_6396 IMG_1396

https://soundcloud.com/petervanhoesen

https://www.facebook.com/events/1552350831669340/?fref=ts

https://www.facebook.com/beuncensor

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου