Με ένα πολύ δυνατό επεισόδιο επέστρεψε στις οθόνες μας το Walking Dead, μία από τις πιο αγαπημένες σειρές του κοινού, βασισμένη στο ομώνυμο comic. Μάλιστα η βαθμολογία του πρώτο επεισοδίου της 5ης σεζόν «No Sanctuary» άγγιξε το 9,8 στο Imdb, ίσως από τις υψηλότερες βαθμολογίες της σειράς.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά από την επίθεση του Governor στη φυλακή, οι ήρωες μας διασκορπίστηκαν στο δάσος, αναγκασμένοι πολλές φορές να παλέψουν για την επιβίωσή τους με τα ζόμπι, άλλες ομάδες επιζησάντων αλλά και τα στοιχεία της φύσης, ώσπου τελικά βρέθηκαν όλοι μαζί στο Terminus. Η έκπληξη που τους επιφύλασσε το Terminus, είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν εκεί τους προσκάλεσαν για να δειπνήσουν αλά Χάνιμπαλ, καθότι είναι κανίβαλοι.

walking-dead-season-5 walking-dead-season-5 (7) walking-dead-season-5 (6)

Πέρα, όμως, από την πλάκα, υπήρχαν κάποιες σοκαριστικές στιγμές στο επεισόδιο, και όχι εξαιτίας των ζόμπι, αλλά των ανθρωποφάγων. Επίσης είδαμε τι τους οδήγησε σε αυτό, όταν οι ίδιοι είχαν δεχτεί επίθεση, στο παρελθόν, από ανθρώπους που φιλοξένησαν στο Terminus. Έτσι αποφάσισαν να μην ξαναγίνουν θύματα, αλλά θύτες και να προσκαλούν το φαγητό τους να πηγαίνει σε αυτούς, κάτι σαν delivery.

Για τα 16 επεισόδια της season 5 στο Walking Dead, η AMC υπόσχεται να έχει περισσότερη δράση, αφού ξεκινάει με την one woman army, Carol, να αφήνει το μωρό στον ογκώδη Tyreese, για να πάει να σώσει το υπόλοιπο γκρουπ, πριν γίνουν σουβλάκια. Πραγματικά δεν της το είχα. Επίσης πρόκειται να μάθουμε τι συνέβη στην Beth, αλλά ακούγεται πως θα υπάρξει και δεύτερο ειδύλλιο, εκτός της Maggie και του Glenn. Ακούστηκε επίσης πως θα ξαναδούμε τον Morgan, τον τύπο που έσωσε τον Rick στο πρώτο επεισόδιο.

Σε συνέντευξη μάλιστα, που έδωσε ο Scott Gimple, ο σεναριογράφος της σειράς, είπε ότι εκτός από τους πρωταγωνιστές μας, τον Rick, τον Daryl, την Michonne και τους άλλους, βασικούς ρόλους θα παίξουν ένας ιερέας, αλλά και ο Gareth (ο αρχηγός του Terminus).

walking-dead-season-5 (5) walking-dead-season-5 (4) walking-dead-season-5 (3) walking-dead-season-5 (1)

Και επειδή τα ζόμπι πουλάνε πολύ φέτος, έχει βγει και η νέα σειρά Z Nation της Syfy και το izombie από την CW. Γι’ αυτό καθίστε αναπαυτικά, φτιάξτε pop corn and enjoy the zombie apocalypse!

Κείμενο: Εβίτα Μαντζαβίνου

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag