Απογοήτευση έχει πέσει στους fans του True Blood, τόσο που έχει αρχίσει να θυμίζει την εποχή που τελείωσε το Lost. Φυσικά η απογοήτευση δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η σειρά έφτασε στο τέλος της (γιατί έπρεπε να φτάσει), όσο με τον άσχημο τρόπο που έκλεισε η δημοφιλής σειρά της HBO.

Ίσως οι προσδοκίες του κοινού να ήταν διαφορετικές, δεδομένου ότι το μεγάλο debate φέτος ήταν με ποιον θα καταλήξει η Sookie, με τον πρώτο της έρωτα, βαμπίρ και τζέντλεμαν Bill Compton, με τον Βίκινγκ θεό Eric Northman ή με τον sexy λυκάνθρωπο Alcide. Αλλά οι σεναριογράφοι είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους και αποφάσισαν να αφήσουν την Sookie με τον άγνωστο χ, αφού πρώτα έφυγε άκλαυτος ο Alcide, έπειτα η Sookie «βοήθησε» τον Bill να πεθάνει. Τουλάχιστον o Eric χαίρει άκρας υγείας.

72248 Eric-Bill-Sookie-Alcide-true-blood-25219968-1600-1200 jameslafayette Jessica-Hoyt-Wedding-True-Blood-Pictures Screenshot-2014-07-07-21.31.48

Από την άλλη ήταν ένα πάρα πολύ συντηρητικό finale για την συγκεκριμένη σειρά. Επί 7 χρόνια το True Blood ήταν μια σειρά με βία, αίμα, fangs, εξαρτήσεις και σεξ, πολύ σεξ, straight σεξ, gay σεξ, σχέσεις μεταξύ ανθρώπων – βρικολάκων, ή άλλες με λυκάνθρωπους, shape shifters, fairies και ούτω το κάθε εξής. Δεν μπορούν να μας δηλώνουν λοιπόν, true to the end, όταν η αυλαία τους κλείνει ξαφνικά με γάμους, παιδιά (και άλλα παιδιά), εκκλησίες, παπάδες και οικογενειακές γιορτές.

Από το finale αυτό που κρατάμε είναι την δύναμη της Arlene, που πάντα βρίσκει τρόπους να ξαναγεννιέται μέσα από τις καταστροφές της, τον Eric να χορεύει σιγοτραγουδώντας με τα πτώματα στο αυτοκίνητο. Το happy end του Lafayette γιατί το άξιζε και την Jessica με τον Hoyt που ξαναβρήκαν ο ένας τον άλλο (αν και ο γάμος ήταν κάπως too much).

Και κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό της σειράς που ακολουθήσαμε για 7 ολόκληρα χρόνια, το πιο ευχάριστο πράγμα που μένει είναι η θέα των κοιλιακών του Eric, οι ατάκες της Pam όταν γίνεται κακιά και το υπέροχο τραγούδι των τίτλων του Jace Everett «Bad Things».

Screenshot20110911at8.50.27PM True_Blood_Jessica_Fangs_by_Morgadu1 true-blood-record-ratings-04

Κείμενο: Εβίτα Μαντζαβίνου